Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 413

На дневном је реду читање расправе: „О школским зградама“ од г. Лазе Ј. Обрадовића.

Председник позва Скупштину да саслуша г. Обрадовића.

Скупштина пажљиво саслуша г. Обрадовића и на свршетку поздравила га је.

После овога. узео је реч Љубисав Јовановић и. предлаже: да Скупштина изабере из своје средине нарочити Одбор, који ће прегледати ову расправу, а никако — вели — не треба је слати извештајном Одбору, јер он има и сувише посла.

Васа Љубичић не слаже се с Љубисавом, већ предлаже, да Скупштина пређе на примање или одбацивање изнесених резолуција на крају расправе.

Потпредседник Стевановић слаже се са Љубисавом да треба да се избере нарочити Одбор и ставља на гласање предлог Љубисава Јовановића, што Скупштина усвоји.

За овим по предлогу потпредседниковом Скупштина је овластила Љубисава Јовановића да сам кандидује чпанове за овај Одбор

„Ђубисав предлаже, да у одбор уђу ова лица: гл. Димитрије Путниковић, Васа Љубичић, Милутин Николић, Димитрије Димитријевић и Даринка Анастасијевићева.

Димитрије Путниковић изјављује, да нема. времена за тај по-

сао, а Љубичић вели, да се не може примити, пошто се не слаже с предлогом.

Потпредседник чита другу кандидациону листу и Скупштина је усвоји. Тако у овај Одбор уђоше ова лица: гл. Милутин Николић, Димитрије Соколовић, Ђорђе Којић, Никола М. Чолаковић и Станиша, Станишић.

Потпредседник саопштава Скупштини молбу Гаврила Урошевића писара општине пруговачке, којом моли да му се да из дружинске касе 150 динара, да подигне споменик својој жени бив. учитељици, која је била члан удружења.

Молба се упућује Одбору.

Потпредседник износи предлог збора колубарских учитеља о уређењу полугодишњих испита у основним школама. На захтев Скупштине предлог је прочитан.

Јован Јовановић предлаже: да се овај предлог одбаци, пошто је у исти унето неколико ствари.

Јован Филиповић говори о предлогу у истом смислу.

Скупштина, плоче овај предлог што је у исти унето више ствари.