Učitelj

402 КЊИЖЕВНИ ПРЕГЛЕД

Белешке — а у њима подсетник одгајивачима коња у девет одељака. За белешкама долазе: подаци и таблице из свих грана Пољске Привреде, а за њима пољопривредни заводи и установе. На завршетку је списак српских пољопривредних књига и новина. —

Календар је велики 11 и по табака. Садржина му је ода: брана и корисна а израда лепа. Цена пак тако је мала, да у четини нема јевтиније српске књиге,

Прена свему наведеном · (без овог календара не би требало да остане ни један српски пољопривредник, који зна да чита.

Обраћамо пажњу друговима да овај календар у својој околини обзнаие и препоруче, јер он то потпуно заслужује. |

БИБЛИОГРАФИЈА

очи

Дело лист за забаву, књижевност и друштвени живот. Уред. ник др. М. Ђ. Миловановић, власник Ст. М. Протић. Св. за новембар, година П. — Дело излази у месечним свескама од 10—12 таб Стајв на годину 16 на по год. 8, на четврт 4 дин.

Српски архив за целокупно лекарство, орган ерпског лекарског друштва. Бр. 21 и 22 род. 1. Уређује др. М. Јовановић Батут. Стаје 6 дин. на годину.

Бранково Коло за забаву, поуку и књижевност. Бр. 238 год. 1. Власник и уредник Паја Марковић Адамов у Ср. Карловцима.

Народна Школа лист за учитеље и све пријатеље основне школе Бр. 3 годиина ]. Уређује М. Стевановић, учитељ а власник М. Костић, штампар обе у Пожаревцу. „Н. Ши.“ излази једанпут у месецу и стаје 2 дин. на годину.

Школица, дечји лист, Бр. 8. год. 1. Излази у Пожаревцу јеДданпут месечно под уредништвом М. Стевановића, учитеља. Отаје 3 дин. на годину.

Д%текое чтенје илустровани журнал за децу школског узраста, Св. за Децембар 1895 год. Излази у Москви. Стаје 8 рубаља на годину. — Уз овај лист иде као додатак, „Педагогически Листокљ“ св. октобар — децембар 1895 год.

Осневно Училипце педагошки часопис. Бр. 3 год. 11. Излази у

Лому (Бугарска) под уредништвом Т.П. Митева ни. Григоријева. Стаје 6 дин. на год.

Учитељски другар орган бугарског учитељског савеза, Бр. 89.

и 40 год. [. Излази у Софији једанпут недељно на табаку. “ Одговорни уредник Коста Наунов. Отаје 6 дин на годину.

ни ——— а Ори

|