Učitelj

410 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

Поттредседник Којић вели, да надзорни одбор постоји по правилима нашег Удружења и сад не може бити говора о томе: треба ли нам овај Одбор. Даље рече, да по штатутима рад надзорног одбора не може прегледати други надзорни Одбор, већ скупштина решава хоће ли га примити или нв.

Ђока Јовановић тражи објашњење, какви су то привремени издаци који се помињу у билансу.

Благајник Гл. Одбора Илија Радосавлевић објашњњава, да су ти 530 дин. ва дугу код појединих учитеља, који су тај новац узели у својим тешким прилнкама.

Ђока Јовановић тражи бар јемстве за те дугове и да се за 8. м. наплата.

Благајник вели да има јемаца и да ће св дуг наплатити.

Оретша, Лазаревић нема цео извештај при руци“) и за то не може опширно говорити, али колико је могао из брзог читања прибележити види, да није довољно уложено труда о дугу и наплати тражи да се хонорари смање, као и да цифре и рубрике буду од ређеније при издацима. |

Љубисав Јовановић замера председништву, што је завело скупштину са правога пута те није дало, да се извештај Надзорног Одбора упути на оцену извештајном одбору и моли скупштину да га помогне.

Председник Ивковић вели да баш Љубнсав погрешно миели, јер је за то и установљен Надзорни Одбор, да се екупштина тиме мање бави.

Поттредседник Којић вели, да нема смисла и не може бити над Надзорним Одбором други Надзорни одбор, и да тога нема ни других друштава.

Микетић вели, да је лањска скупштина за то и била у забуни што је ову ствар упутила извештајном одбору. Одговара за привремене дугове и за дуг од срећака, вели, да је за то спремио нарочити предлог како да се дугови наплате,

„Љубисав Јовановић остаје при своме да треба овај извештај упутити извештајном Одбору на оцену.

Мис. Јовић мисли да обе стране имају право, а да би се то прекретило држе нека се упути одбору.

Јова [1. Јовановић вели да је меродаван надзорни Одбор и да не треба бирати други одбор.

%) И ако му јо „Годишњак“, у коме је цео иввештај, био на расположењу, Ур.