Učitelj

РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА САЛСА Уа ГХаК КИ ХЈЕ · држани 21 септа. и 4, 5, 8 и 15 октобра 1895. год.

парира

(ОВРШЕТАК)

У

Председник извештава Гл. Одбор, да је г. Јанко Веселиновић, књижевник, кад је чуо да ће Учитељ. Удружење да приреди!П! коло срећака у кориет подизања „Учит. Дома“, поклонио за лутрију 120 ком. „Сељанка“ у тврдом повезу и 1000 ком. „Хајдук Станко.“ Гл. Одбор примио је овај поклон са захвалношћу и решио, да му се као добротвору Учитељ. Удружења изјави благодарност. У

Дим. Мелентијевић, председ. учит, збора у Свилајенцу јавља, | да му је полиц. власт забранила држање учит. збора, јер није поднео пријаву полицији на 3 дана пре збора. Решено да му се одговори: законом је регулисано да се за држање збора мора чинити пријава полицији на три дана пре држања збора.

УЦ |

Ст. Мијатовић, извештава Гл. Одбор, да му је једне године два пута наплаћена пореза и узето му 60 динара више. Моли Га Одбор да се заузме где треба, да се тај новац врати, а он га поклања Учит,. Удружењу уписујући се за члана утемељача са улогом од 50 дин., а 10 дин. даје у корист подизања Учит Дома. Решено, да г. Ил. Миљковић види може ли се овај новац изузети из држе. благајне, па о томе да извести Гл. Одбор.

УЧИТЕЉ ) ~ - 42: