Učitelj

ЛЕСВОВАЧЊИ ЗБОР

У Недељу, 12. ов. м. обновљен је збор чланова Учитељ. Удружења за Лесковац и околину.

У управу су ушли: за председника Д. Н. Лазаревић, учитељ из Вел. Трњана; за подпредседника Урош В. Ковачевић, учитељ из Лесковца; за деловођу Милорад Грбић, за благајника Крста Димитријевић, учитељи из Лесковца; 32 чланове управе Милан В. Поповић, учитељ из Губеревца и Трандафил Коцић, учитељ из Богојевца.

ЛЕВАЧЊИ ЗБОР

Учитељи среза левачког држали су састанак 12 овог месеца у Опарићу и на истоме нонова образовали «Збор левачких учитеља». У зборску управу изабрани су:. за председника г. Милоје К. Спасић учитељ из Рековца; за потпредседника гГ. Владислав Кнежевић учитељ из Белушића; за деловођу Арсу В. Поповића учит. из Рековца; за благајника г. Марка Ј, Јовановића, учитеља из Темнића; за чланове одбора г. г. Богосава Вукићевића учитеља из Опарића и Станоја Мијатовића учитеља из Пољне. Дужност зборског књижничара да врши председник г. Милоје К. Спасић. За чланове «Учитељског удружања“ уписало се до сада 14. учитеља-ица.

ВАЉЕВСЊИ ЗБОР

19-ог ов. мес, учитељи из Ваљева и околине обновили су збор и изабрали нову Управу за ову школску годину, у коју су ушли: за председника Михаило Грујичић, учитељ из Ваљева, за подпредседника Тодор Јовановић, учитељ из Ћелија; за благајника Мих. Ступаревић, учитељ из Ваљева; за пословођу Станислава, Г. Јовановићева, учитељица из Ваљева, и за чланове управе: Михаило Максимовић, учитељ из Рабровице, Јулијана М. Филиповићка и Мирјана Јосиповићева, учитељице овдашње.

РАЧАНСЊИ ЗБОР Учитељски збор за овај срез обновљен је за ову школ. годину. 12 окт. Т. г. и изабрао себи управу. За председника Мирка Митровића. За потпредседника Стевана Јовановића. За деловођу и благајника Милорада В. Алексића,

___ За чланове одбора: Ленка Марковићка, Костадин Словић и Недељко. Вилимановић.

ЗАЈЕЧАРСОЊИ ЗБОР

Учитељи града Зајечара и околине, [1 ов. мосеца имали су први збор у овој школ. ГОДИНИ.

На тај збор дошло је и уписало се тога дана, 19 чланова, а упис је продужен и даље.

На овом збору изабрана је управа, у коју су ушли:

4. Мих. Ст. Ризнић, учитељ из Зајечара, као председник.

9. Градоје Бушетић учитељ из Вратарнице као подпреседник.

3. Коста Марковић учитељ из Грљана као благајник.

4. Илија Ђорић учитељ из Вратарнице као пословођа.

5. Милија Милошевић из Николичева као члан, и

6. Михаило В. Михаиловић из Грлишта, као члан.