Učitelj

РАСПРАВЕ И ЧЛАНЦИ 913

дојчића и осталих изасланика београд. скушитине и то ускоро по тој натој скупштини. |

На савршетку, принуђен сам да се огрешим о скромност и да напоменем, да мој рада «Нова мапа Краљ. Србије» није ни први нити пак последњи мој рад.

Оволико сам имао, г. уредниче, да кажем изазван дописом из Пирота и молим вас, да ову моју исправку унесете у прву свеску «Учитеља», на опом месту где је допис изишао (чл. 11. Закона о Штампиј).

Расница Коста Јовановић учитељ.

ИМ ни = ~ тил

ИЗЈАВА УРЕДНИШТВА

Овом свеском „Учитељ“ нааршује ХУП годину свога излажења. Какав је „Учитељ“ био у овој години потврђује најбоље одзив читалачке, публике и број претплатника који је достигао ове године ову висину коју није ни једне године (1700), а с друге стране одзив књижевне критике који је храбрио уредништво да започети

правац уређивања истраје до краја с онаком истом вољом и љубављу

с каквом је и започело. Захваљујући овим свима претилатницима и сарадницима „Учитеља“ као и уредништвима „Просветног Гласника“, »Дела“, „Босанске Виле“, „Срп. Заставе“, „Такова“, „Учитељског »Весника“, „Малих Новина“, и „Вечерњих Новости“, на лепим књижевним оценама о „Учитељу«“ не можемо да пропустимо прилику да не изјавимо захвалност ниг. Министру просвете, који је такође учинио много да се лист „Учитељ“ рашири у овој години у овако лепом обиму расписом својим којим је пооштрио наредбе свога претходника о чланству Учитељ. Удружења и претплати школа на „Учитеље.

Праштајући се са свима сарадницима „Учитеља“, молимо их да нас извине као и све остале раденике који су послали доста добрих радова за „Учитеља“, што нисмо могли све одштампати, јер је било ове године веома много материјала, и да верују да нисмо то намерно учинили.

29. Јуна 1898. године >

Београд. Уредништво „Учитеља“.