Učitelj

954 ___УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

што је штампар предао књиге, тражи, да му се исплати за штампање, повез и корице 722,50 дин. По овом Гл. Одбор решио је:

Да се исплати штампару 722,50 дин. Шреводиоцу још 54 дин. и 20 књига као награду за држање коректуре, даље, да се умоли Господ. Мин. просвете и просв. Савет, да ову књигу препоручи за књижнице осн. школа и за поклањање о испитима ученицима-цама, основних, грађанских и виших женских школа. Да, се пошаље з60ровима по 1 књига с позивом, да се заузму око распродаје ове књиге, скупљачима даје се 1 књига за 10 продатих књига, а књижарима рабат 25 одсто; | |

да се пошаље по 1 комад г. Мин. просвете, свима члановима, Просв. Савета, свима школским надзорницима ; уредништвима свију листова овд. и књижевних на страни; члановима Главнога и Надзорног Одбора Учитељ. Удружења, тако исто и свима добротворима. и почасним члановима Учитељ. Удружења.

ш Благајник реферише, да је исплатио штампару 850 д. за штампање мартовске свеске „Учитеља“. Гл. Одбор одобрава овај издатак као правилан.

ТУ Чита се писмо председника колубар. збора — у Мионици којим извештава Одбор, да је г. Светолик Л. Михаиловић, трговац из Гор. Топлице, са својим друговима, упибао пок. Димитрија, Катића, бив. економа из Црквенца, за члана утемељача Учитељ. Удружења, и да ће новац послати, чим се положи управи зборској. Примљено са захвалношћу. у По молби г. Илије Милинковића, бив. учитеља, којом моли за помоћ из касе Учитељ. Удружења, Решено је: да му се не може помоћ дати, пошто није учитељ а ни члан Учитељског Удружења.

М1 Чита се писмо учитеља у срезу тамнавском, којим извештавају, да не примају плату, услед чега се налазе у врло бедном стању, па моле, да Гл. Одбор поради код г. Министра, за, наређење, да им се плата уредно издаје.