Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

17

Подпредседник тражи, да се реши: кад ће се држати Учитељска Скупштина и где, како би се о овом решењу раније известиле зборске управе.

Решено : да се ХУГ Учитељ. Скупштина држи у Крагујевцу на дан 2. августа ов. год. О овом известити зборске управе преко новина и дружинског листа.

У

Подпредседник извештава: да је умро дугогодишњи учитељ Сима Милојевић, који се одликовао радом својим не само у школи, него и на њеној књижевности, и да је, на глас о Симиној смрти изјавио, депешом, саучешће породици покојниковој, у име Гл. Одбора Учитељ. Удружења.

Гл. Одбор саслушао је овај извештај и одазвао се са „Бог да му душу прости! — Рачун за депешу, да се исплати из дружинске касе.

МТ Подпредседник извештава, да је предао члановима Просв. Савета и чиновницима Мин. просвете, књигу „Бићеш раденица“ но да још треба предати 2 са марком на свакој од 20 п. д. Решено: да се пошаљу још 2 књиге, пошто ве на њих прилепе марке.

УП Благајник извештава, да је се према писму Гл. Одбора одазвао врло мали број дужника, и да се и сад налази велика сума на дугу, и ако су дужници другарски позвани да свој дуг измире. По овом решено је: да се нађе један адвокат, ком ће се предати признанице да их прегледа и каже: под којим ће условима примити се: да по признаницама наплати дуг од дужника. Ово ће извршити благајник. Са овим је састанак закључен. Подпредседник Гл. Одбора Учит. Удружења

Пословођа Јов. Максимовић Гвозд. Јовановић