Učitelj

"960 УЧИТЕЉСКО 5

ГДРУЖЕЊЕ 5.

РАД НАДЗОРНОГ ОДБОРА УЧИТЕЉСКОГ УДРУЖЕЊА.

Рађено 8 новембра 1898 год. у седници Надзор. Одбора Учит, Удружења.

Били су: потпредседник Милош Велицки, чланови: Петар

Лукић и Срећко Стевановић, Т

Разгледајући рад благајника Учит. Удружења од прошле год. г. Лазе Обрадовића, Надзорни Одбор приметио је: да је г. Обрадовић за исплату саде код „Коларца“ — приликом држане забаве увео као издатак два пута суму од 150 динара, из чега се види да је код г. Обрадовића остало 150 дин. дружинског новца. Над-зорни Одбор решава:

Да Главни Одбор Учит. Удружења одмах потражи од г. Лазе "Обрадовића ту суму новаца на попуну дружинске касе,

И Т, Обрадовић је ставио у расход 192.70 динара о банкету на овогодишњој Учит. Скупштини. Не види се ни из чега, на што је "тај новац утрошен, а зна се, да је музикантима плаћено 40 динара и напојнице око 6—7 динара. На дочек једнога госта 10—12 дин. зато Надз. Одбор решава: Да Главни Одбор Учит. Удружења потражи од г. Обрадовића, „да признаницама оправда тај издатак, у противном, издатак му се не може признати. А Г. Лаза Обрадовић, као благајник Уч. Удружења прошле године издао је приличну суму новаца дружинских на привремене признанице а без решења Главног Одбора. Пошто је окакав рад "противан правилима нашег удружења, то Надзорн. Одбор решава: Да је за све ове издатке материјално одговоран г. Обрадовић.

ТУ.

Надзорни Одбор прегледао је дружинске рачуне од 25 јула па до 1 септембра тек. год. па је нашао: да је г. Обрадовић као благајник издао дружинског новца т. Петру Никетићу, учитељу _једном 160 дин. а други пут 100 динара, а све без решења Главног Одбора. Пошто су и ови издаци противни правилима нашег Удружења, то Надзорни Одбор решава :

Да је и за ове издатке одговоран материјално сам благајник ст. Лаза Обрадовић.