Učitelj

.

заппсници

Јовановић и Љуба Јојић. Скушштина је још решила: да садашњи Главни Одбор одреди путни трошак овим изасланицима из касе учитељеског угружења.

Даље је по овлашћењу екупштине председник предложио да у Одбор за нова правила уђу ова лица: г. г. Михаило Јовић, Дим. Димитријевић и Михаило Стевановић. У Извештајни Одбор да уђу: гл. Милутин Радуловић, Јован Анђелковић, Миливоје Павловић и Дим. Момчиловић. И у одбор за молбе и предлоге г. г. Влад. Рајичић, Милан Смиљанић, Јова ЛП. Јовановић и Чеда Тодоровић. И скупштина је све ово једногласно примила.

Даље је председник скупштине предложио шеснаестој учитељској скушштини да се поздрави Њ. В. Краљ Александар !. и да му се честита рођен-дан. Да се поздрави Командант активне војске Њ. В. Краљ Милан и да се поздрави министар просвете и цркв. послова г. Андра Ђорђевић. Код сваког од ових поздрава скупштина се ода“ зивала са „Живео“ и решила је, да се одмах поздраве.

Још је на предлог председника скупштина решила да се из скупштинске средине изберу 5 лица, која ће ићи дивизијару и честитати рођен-дан Њ. В. Краља Александра Т. Ишли су дивизијару и у име учитељске скупштине честитали рођен-дан Њ. В. Краља Александра 1. г. г. Петар Никетић, Илија Миљковић, Коста Глишић, Милутин Радуловић и Милутин Николић.

Председник г. Велицки преставља учитељској скупштини г. Љубу Павловића школског надзорника за ваљевски округ, великога пријатеља удружења. — Једини надзорник, који није жалио труда, те је за све време скупштинског рада био присутан,

Скупштина се одазвала са „Живео“.

На реду је господо, даље да саслушате извештај Главног Одбора о раду у прошлој години, молим секретара Главног Одбора да прочита извештај. Секретар Главног Одбора г. Гв. Јовановић прочи“ тао је цео извештај, који је штампан у Годишњаку.

По прочитању овај је извештај упућен на оцену Извештајном Одбору. ;

Молим скупштину, рече председник, да саслуша извештај Надзорног Одбора о раду у прошлој години, који је штампан такође у Годишњаку. Пословођа Надзорвог Одбора прочитао је извештај о раду Надзорног Одбора.

По прозитању у овај је извештај упућен на оцену Извештајном Одбору. |

За тим је председник преставио скупштини комесара г. Драг.