Učitelj

503

дружинском доносиоцу Српских Новина и поштоноши изда на име награде за Нову Годину као поклон 38 дин. Одлучено је да им се изда из непредвиђених трошкова 38 дин. - М. По предлогу уредника „Учитеља“ и „М. Србадије“ - Одлучено је да се оштампају адресе претплатника. Секретар - _ Председник Учитељ. Удружења

Груја Аџемовић Урош Благојевић

Чланови: Мих. П. Милошевић, Ст. С. Станишић, Дим. Н. Лазаревић, Љуб. Марковић, Савка Радичевићева, Стев. У. Ђорђевић, Ђ. С. Којић и Мих. М. Станојевић.

Х ЗАПИСНИН_

Главног одбора Учитељ. Удружења од 12. јануара 1906. године.

. Према реферату благајника одлучено је да се исплате рачуни г. Јевти Павловића и Комп. и то: 1. хартија за штампање „Учитеља“ 633:55 дин; 2. хартија за штампање М. Србадије 236:70 дин.; 3. за канцеларијске потребе 136:40 дин.; 4. за књиге вођења дуплог књи-

говодства 55:80 дин. свега 1062:45 дин.

П. По предлогу књижничара одбор је одлучио да г. Ст. Станишић и Дим Лазаревић код књижара овд. Стајића учине избор књига за нашу књижницу и исте замене са књигама нашег издања.

Ш.

Прочитано је писмо г. Р. Огњановића наставника из Скопља, којим тражи: да се његов рукопис прегледа најдаље до краја фебруара т. год. и да му се изда на име награде 300. дин. ако референти поднесу повољно мишлење, ако одбор пристане на тај хонорар и ако то све може у означеном времену тек онда пристаје писац да дело уступи удружењу.

те Одбор је одлучио

пошто писац унапред одређује Удружењу у ком времену треба

његову ствар да сврши и колико, да му да на име, награде, Удру-