Učitelj

905

учитељима ради обавештења о раду Главног Одбора и о упису у чланство. | М Одлучсно је да се сва издања „Зорице“ и „М. Србадије“ растуре по школама са смањеном ценом и отуд добивени новац употреби за прославу 25-то годишњице. · |

М По овоме је решавано једно питање које су учинили учитељи из Ст. Србије и Маћедоније. Одлука о овом питању саопштиће се онима који су питали.

М

Одобрене су накнадно као допуна у буџету три позиције које су недовољне биле и то: до 500 дин. на непредвиђене потребе до 600 дин. на име попутине члановима управе из унутрашњости и до 500 дин. на име намештаја. Према томе партија непредвиђених потреба износи 2120, партија на попутину износи 1200 дин. и партија на набавку намештаја 500 динара.

У

Примљен је нацрт програма за прославу 25-то годишњице, како га је саставио и предложио ужи одбор у коме су били: Мих. М. Станојевић, С. Станишић, Ј. П. Јовановић, Драг. Петковић, и Ж. Радосављевић.

МУШ

Одлучено је: да чланови управе из Београда саставе одвојене правилнике о раду управе и о давању зајмова, према примедбама, које су пале на овом састанку и пошљу члановима управе из унутрашњости на мишлење.

Председник : · Председник Надз. Одбора Учит. Удружења Глав. Одбора Учит. Удружења М. Л. Ивковић Урош Благојевић Секретар Секретар _

Свет, Живковић Груја Аџемовић