Učitelj

919 ЗАЛИСНИК

Главног одбора Учитељеког Удружења. од 12. до 16. децембра 1906. год. у Београду

! Дато је писмо г. Д. Ракетића учит. у Раниловићу на ИЕ вање г. Г. М. Сретеновићу и Р. Јањушевићу.

П Вођен је разговор поводом жалби појединих учитеља-ца, који траже заштиту од Главног Одбора, па је одлучено: да се обавесте учитељи-це преко Управа Учитељ. Друштава, те да се у даном случају обраћају Гл. Одбору преко својих Управа, које ће са својим мишљењем спроводити Гл. Одбору. Шш Српско Акад. Друштво „Србадија“ у Грацу, траже бесплатно „учитеља“ да им се шаље. Одлучено да им се учини по молби.

ТУ Прочитан је предлог Учитељ. Друштва у Зајечару поводом жалбе г-ђе М. Ивковићке учитељ. у Зајечару што јој се одузима квартирина. Одлучено је: да отиде у Министарство г. М. П. Малошевић чл. Гл. Одбора и потпомогне умесну молбу г-ђе Ивковићке.

М

Ценећи пажљивост општине београдске, коју је указивала према учитељима-цама и Учитељ. Удружењу Главни је Одбор од-. лучио да се пошље суду овд. општине 30 дин. за њену сиротињу 0 настане празнику — Божићу.

У бареве и чланови Гл. Одбора подносе реферат и списак којим спротним учитељ. породицама треба дати помоћ и за ову годину. Одлучено: да се прими реферат и по списку благајник да испошље новац, а списак да се оштампа. Изаћиће у наредној свесци, „учитеља“.

Председник "Секретар, Главног одбора Учитељског Удружења Гргур Аџемовић. ___Уропг Благојевић.

Чланови: Мих. П. Мате ит. Мил. Радоњић, Дим. Ј. Соколовић, Стев. У. Ђорђевић, Мих. М. Станојевић, Риста Јањушевић,