Učitelj

220

Најпре се место поравнило. (Зашто %)На томе месту сад треба да се озида кућа. Шта сте видели после тога да се радило

(Многа кола довлачише креч, камен и дрво). Па после

(Сад су зидари копали земљу).

За што су копали оне рупе; (Узидали су велико камење. Камен темељац). Ово камење мора да буде дебело, чврсто и јако. Шта су метали између каменова 2 (Малтер).

С почетка се видео између зидова празан простор. За што им је то требало (Овај се простор поравни и направи подрум).

Кад су зидови довољно високи шта су метали зидари одозго (Греде). Како су те греде стојалез Шта мећу на ове водоравне греде % (Косе греде. Ове су лакше и зову се рогови). Чиме су утврђене те греде; (Летвама). Чиме су летве покривене. (Циглама).

Шта се налази на крову“ Покажи рукама како стоји кров. (Коју фигуру она представља „А. Овде се може развити појам равнокрак АД).

П У кућу воде камене степенице. (Кућна врата). Шта има на вратима изнутра (Ригла и кључаоница, да не би лопов унутра ушао).

Ко ради овај рад“

Из ходника се улази у просторије кућне. Ове су растављене зидовима. Какви су собни зидови; (Танки). Ко патос намештаг (Столар).

Ко углављује стакла за прозоре (Стаклорезац). Ко прави кључеве за кућу 2 (Бравар). Ко прави пећ 2 (Ковач), а ко чункове (Лимар). Шта ради зидар а шта фарбарг

Кад је кућа сува онда се у њој станује. Каквих има кућа за становање“ (Великих и малих. Палата и колиба). Често пута је срећнији сиромашак у колиби него богаташ у палати.

Ш Кућа у којој станујемо је — кућа за становање. А друге зграде“ Како се зове зграда у којој станује крава“ А зграда за жито Која је највећа кућа у нашем месту 2

Упоређивање кућних просторија. Подрума собе за оставу итд.

ЈУ Како би смо могли казати сад шта је кућа“ (Кућа је зграда од камена и дрвета).

Многе занатлије раде на њој.

Кућа има 4 зида и један кров.

Кућа је издељена на разна одељења,

Свака породица станује у једној кући.

Кућу мојих родитеља најволим.

%

еј

НА А Нева,