Učitelj

680 УЧИТЕЉ

— Боже сачувај, — рече председник, осећајући сометеност свога положаја. — Ма да, ако хоћемо да говориму истину, то ниуколико не би требало да се дотиче недавног догађаја, о коме могу бити два разна гледишта,... То је политика... Оставимо то новинама... Но, — заврши он, — да бисмо прекинули разговор, који је узео непријатан преокрет, најбоље је да се управљате по саветима, стараца, па ћете видети, да је то лепо.

— Значи, ви ћете сада сами бирати теме за писмени рад.

Председник се учини, као да то није чуо, узе вежбанку и стаде стављати примедбе о стилу. Он је прочитао: „У оно време, када је народ хитао“... А ја бих рекао: „У оно време, у које је народ хитао“....

— Опростите, „хада“ је овде умесније.

— А ја налазим, да је мој начин изражавања правилнији и логичнији, а логика је најпреча. У осталом, све је одлично. Главно је само, да буде ред и чистота. Наредите деци да бришу ноге пред улазом у учионицу.

И суринтендант је хтео да рече нешто, пре одласка. Он се наже над вежбанку ученика и рече важно, показујући прстом реч:

— Стави тачку над 1, блесане!

(Наставиће се)

Одговори уредништва

г. Ст. Биљ. Вел. Шењ. Гл. Одбор нема буџетске могућности за издање понуђеног дела а у овој години не може се штампати ни у „Учитељу“ због тога што имају још свега 2 свеске до краја ове године да изађу, а материјала има одвише.

г. Т. Триф, Каона. Добро је, али неће моћи да се штампа до краја ове године.

г. #. Рад. Тршић. Рукопис сам ти вратио. Оно „о сејачу“ нема.