Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 791

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

ЗАПИСНИЦИ

Глав. Одбора Учит. Удружења држан 3 јануара 1909 год.

Били су: Ур. Благојевић, Ант. Стојиљковић, Светислав Поповић, Дим. Н. Лазаревић, Мих. П. Милошевић, Мих. Станојевић, Стева Ђорђевић, Живко Јовановић, Станиша Станишић, Груј. „Аџемовић у Петар А. Лукић.

Секретар је прочитао своје реферате по актима, која су стигла за овај састанак по (општим) редовним дружинским пословима, по којима су донесене потребне одлуке.

ТХХ1Х

Ставиша Станишић саопштава да је меморандум већ преве ден на енглески, а да ће га на руски превести прота г. Стева Веселиновић, ректор Богословије Св. Саве. Тако исто постараће се да се што пре преведе и на остале језике, те да се што пре испошшље.

Примљено знању.

1ХХХ

Мих. Станојевић предлаже да се друштвени часописи „Учитољ и „Мала Србадија“ шаљу као замена Уредништву „Књижев ног Гласника“, који ће се опет слати удружењу.

Предлог је одобрен п наређено експедитору да то извршује.

РХХХЛ

Мих. Станојевић предлаже да се штампа још сто корица вапредног Божсићњег броја „учитеља“, а да се још толико егземплара штампа, те ће тако удружење имати у овој години једно своје издање, које може продавати пошто му се одреди цена.

Предлог је примљен и одобрено извршење по њему.

ЕВХХХН

Данашња правила о штампању уџбезика за нар. и средње

школе не одговарају потпуно памењепој сврси п да сметају утак

мици уопште, услед чега је'пстакнут предлог: да се Главни Одбор удружења обрати министарству просвете и да се на ову ствар у министарству обрати озбиљну пажњу и да се ова ствар што боље уреди пи сасвим на пругој основици.

По расправи овога предлога одлучено је: да Главпи Одбор