Učitelj

148 УЧИТЕЉ

Станиша Станишић доказује у начелу да такав лист не треба оснивати.

Драгутин Михаиловић говори о покретању листа у начелу. Побија наводе Ст. Станишића и говори у прилог оснивања листа. Тражи да лист води чисто учитељску политику — сталешку. Доказује да је Станишић ланске године, био за лист, а данас против из разлога што је министар његове политичке групе, па је променио мишљење. Предлаже да се прими предлог Гл. Одбора о покретању учитељског листа.

Добија реч Ст. Отанишић, који почиње са Историјом Ста-

"рога века, прети да има фосфора који се лако пали, каже за г. Михаиловића да га је обасуо коплиментима, да би га што више са висине бацио у амбис и — уништио.

Председник даје реч г. Бори Младеновићу. Он говори о потреби листа и доказује да се политика данашње просветне управе не може више сносити.

Чеда Тодоровић мишљења је да се лист не покреће јер му није време!

Светислав Ивковић вели да је увек био против оваког листа и сад је против њега. Ако се и покрене лист мора пристати.

Михаило Стефановић говори да се потреба листа осећа одавна. Потребно је зато, што се развој политике окреће против нас. Сем овога велики догађаји потиснули су наше питање.

Председник објављује да ће се о овој ствари наставити дебата сутра. | Ма

Председник представља скупштини изасланике друштва „Трезвености“ и даје реч изасланику г. Мих. Поповићу, који предлаже пошто је оскудица у времену, да се за време сутрашњег одмора одржи конференција друштва. |

Скупштина прима.

Седницом су руковали и председник и подпредседник.

Председник, Илија Радосављевић Подпредседник, Жаив. М. Радосављевић Секретари :

Душан Нак. Илић, Босиљка Р. Димитријевића, Душан Р. Михаиловић, > Сава 4. Димитријевић, Нак. Т. Даничић. Мил. Р. Филиповић.

Оверавају овај записник: Јован Тодоровић, Светислав Ивковић, Жив. Јовановић.