Učitelj

Дао сам у штампу и кроз кратко време биће готов

"Мапи ђачки капендар

ЗА. 1910. ГОДИНУ уРЕДИО Мих. М. Станојевић

учитељ.

Прошле године ђачки календар је био мало задоцнио због, познатих догађаја који су се дешавали у суседству Србије баш онда кад је требао календар да се штампа. (ве годане ће изаћи на време — најдаље до краја новембра.

Ђачки календар за 1910. год. биће далеко потпунији и с техничке стране много бољи него прошле године стога што се сад на тенане радио а не као прошле године. У њему ће бити поред календарског дела: ђачки лист, распоред часова, рубрике за оцене из фредмета, напомене учишељеве о учењу ц владању ученика, напомене родитељеве за учлипшеља, правила о владању ђажа, здравставене заповесшти за ђаке, дужности редареве и Т. д. Сем тога у њему ће бити све школске молалаве п школске песме п дечје игре, које се по пропису уче у сва 4 разреда основне школе. Даље: разне шале из дечјег осивота, пуно лепих прича, загонешка, пословица п пиилпалица, ребуси, чулте обмане, чаробне слике, игре с дрвцима, куглицама и т. д.

Календара биће у тврдом повезу а и у меком. Тврдо повезани календари имаће облик бележника с црном таблицом и плајвазом за писање на којој може ђак радити задатке у школи. Меко повезани календари имаће такође лепе корице од нарочите картонасте хартије.

Цена је тврдо повезаним 0'40 д. а меко повезаним 0 30 д. Проценат је учитељима од сваког продатог комада 0:05 дин. Ко скупи на претплату најмање 50 комада у тврдом повезу добија поред рабалпа ва поклон Метобику Историје у лепом повезу. .

И ако св календар штампа у великом броју примерака ипак треба с поруџбином похитати да се не би календар распродао као прошле године па се новци морају враћати. -

Тим самим што се овај ђачки календар до сад стално одржао доказ је да је он једна стална потреба ђачка и требало би да га сваки учитељ уведе у своју школу за све ученике.

Порупбине треба слати или књижари Рајковића ч Ћуковића — Београд, или поштисатшом. Порупбине се врше или за готов новац или на доплату.

Београд. 6 пездравом 96. октобра 1909. год. Мих. М. Станојевић учитељ.

Београд. Смиљанићева 85.

Изишла је из штампе и може се добити код издавачке књижаре М. Ив. Живковића у Београду

Нова Рачуница за ТУ р. н. школа

од Милутина Станковића, учитеља

израђена по, чувеним са свога метода Француским рачуницама Лемсеновој и Делангеровој.