Učitelj

) · Књижара Рајковића и Ћуковића у Београд издаће у најкраћем времену

КАРТЕ РЕЧНИХ СЛИВОВА

од Мих. М. Станојевића и Ил. Ђорића учитеља.

ојашње карте речних сливова од Мих. М Станојевића распродате су све и нема шше ни комада. Потписата књижара дала је ове нове карта на израду

једном, пл најбољих литографеких завода у Чешкој и онв ће бити гогове најдаље до крај) повембра. Опо су много потпувије од пређашњих и израђене су у 6 боја.

Цена им је 8 дин. На платну |5.

Исто тако штампа се у издању исте књижаре

БАЛНАНСКО ПОЛУОСТРВО са нарочптим обележјем СРПСКИХ ЗЕМАЉА од Ил. Ђорића учитеља израђена нарочито за потребу основни школа.

И ова карта је израђена у 7 боја, потпуно тачно и методска тако да. ће задовољити све захтеве једне лобр» школске карте.

Цена је овој карти 15. дин. на платну.

Поруџбипе треба упућивати потписат ] књижари

Београд. (С поштовањем 26. октобра 1909. год. књижара Рајковића и Ћуковића Београл

Библиотека „Будућност“

1. Књига Каква је народна школа, од О. Рила. Цена 0.50. 2. Књига Објашњење полних односа деци, од О. Рила. — Цена 0.30. 3. Књига Религија и Социјализам, — од Д-р Антона. Панекука. — Цена 0.30. | | _ 4. Књига Каква треба да буде народна школа, од О. Рила. — Цена 0 50. 8 _ Педагошке мисли које веју кроз ове књиге јесу више | мање нове, али су снажне, моћне, духовите и, што је најглавније, тачне. Оне одушевљавају и бодре читаоца; подстичу га на дубља размишљања о школи и васпитању. (Оне стварају нагоне за поправкама и реформама наших школа. Оне предочавају да је већ време настало да школска кола, која су се заглибила у најдубље блато, изведемо на утрвен пут. | Не сумњам да ће од ових одличних књига наше учитељство имати врло велике користи. Сваки учитељ треба да набави и проучи ова ваљана дела. Књиге шаљем о свом трошку. Милош Б. Јанковић, учитељ 3—12 и Рашанац — Петровац