Učitelj

870 Е УЧИТЕЉ

9. Прочитана је и примљена к знању изјава Милеве Јоксимовићке овд. учитељице, којом изјављује да прелази у чланове утемељаче. 3. Прочитан је и примљен к знању извештај о раду Ваљевског учитељског збора и о томе да Недељко Савић учитељ, редован члан удружења прелази у утемељаче.

4. По предлогу председниковом решено је: а) да се доврши откопавање дворишта око дома све до капије и да се за откопавање и одношење земље плати по 1,50 динара од кубнога метра; 6) да се калдрмише још један део дворишта све до капије и да за то калдрмисање погоде мајстора: предс., управник и економ.

5. Управа је одредила Мих. Милошевића и Гр. Аџемовића да умоле Суд овд. општине да уступи удружењу плоче за калдрмисање тротоара поред дома, а председника и Анту Младеновића да умоле општински суд да нивелише и припреми простор пред домом за сквер.

6. По прддлогу економа решено је: да се емаљиране таблице

__наруче код г. Драгољуба Поливакића овд. по цени од 2,70 дин. по комаду. Код истога ће се узети и остали ситни натписи и нумере за собе.

7. Пошто је одређена комисија прегледала столове и орман за пансионат и известила управу да су израђени солидно и по погодби, решено је:

Да се из благајне удружења исплате столови и орман по погодби.

8. Према вредности слика које је Удружењу поклонио г. Мита Стајић овд. књижар, управа га је уврстила за добротвора учитељског удружења. -

9. Пошто је Управа сазнала да Илија Радосављевић, Петар Ђурић и Настасија Видојковићева, овд. учитељи нису упућени у учитељски дом на рад са свима правима београдских учитеља, решено је:

Да председник, Мих. Милошевић, Ж. Јовановић, Дим. Пауновић и М. Станковић, оду г. министру просвете и умоле га да

измени своју одлуку у смислу молаба Гл. Одбора бр. 505. и 514. Овим је седница завршена.

Председник Надзорног Одбора, Председник Главног Одбора, Илија Радосављевић. Урош Благојевић. Секретар, „Жив. Јовановић.

ЗАПИСНИК ХХШ СЕДНИЦЕ

Управе Учитељског Удружења. 3. децембра 1911. год.

Били су: Урош Благојевић, Ил. Радосављевић, Дим. Соколо“ вић, Савка Радичевићева, Милева Антоновићева, Гвозден Јовано-