Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 871

вић, Милор. Ђукановић, Јован Вуксановић, Стева Ђорђевић, Ђорђе Којић, Дим. Пауновић, Ант. Младеновић, Свет. Живковић, Мих. Милошевић, Љубиша Марковић, Милија Станковић, Ник. Михајловић, Мил. Луковић, Срдан Новаковић, Василија П. Стојановића, П. Ђурић, Мих. Сретеновић, Ант. Стојиљковић, Мих. Стевановић. и Ж. Јовановић. .

1. Прочитан је и примљен записник ХХП седнице Управе Удружења.

2. По молби Управе Савеза Југословенских уметника да јој се уступи један цео спрат дома за изложбу „Ладе“ у априлу и мају, решено је:

Управа Учитељског Удружења и ако је вољна да помогне Савез Југословенских Уметника и ако би се могла одазвати њеном захтеву о великом школском одмору, сада у почетку живота пансионата. то јој је апсолутно немогуће.

3. Прочитано је и примљено к знању извешће Јасеничког Учитељског Збора о раду његовом и избору нове Управе.

4. Прочитано је и примљено к знању писмо Стев. Ћирковића, учитеља, који јавља, да се уписује за члана утемељача са улогом од 50 динара.

5. Ђорђе Којић извештава да је г. В. Рафрерт решен да поклони удружењу своје имање „Русман“ само жели да му удружење да писмену изјаву: шта мисли да ради на том имању:

По овом извештају Управа је решила.

Да се г. Ђ. Вајферту, поред захвалности, да писмена изјава, да Учитељско Удружење мисли да створи санаторијум на Русману за учитеље-це и њихове породице, а по могућству и за друге грађане. А ако се не би могао створити санаторијум, установиће се, по могућству каква културна установа. У сваком случају имању ће се дати име „Св. Ана“.

Ову изјаву однеће г. Вајферту : Урош Благојевић, ПР Којић и Мих. Јовић.

6. Према извештају комисије решено је:

Да се г. Гођевцу не исллати погођена цена за кревете, већ

да му се умањи са 135 дин. зато што су кревети лакши са по 1,50 кгр.

Председник Надзорног Одбора, Председник Главног Одбора, Ил. Радосављевић. Урош Благојевић. - Подпредседник,

Дим. Ј. Соколовић. Секретар, Жив. Јовановић.