Učitelj

Историја Српеког Народа за ТУ раз. осн. школа. Истори: :е слике по програму, са сликама у тексту написао Чедомиљ М. )доровић учит. Једини уџбеник у својој врсти по пограму за основце школе. Израђен прама реферату стручњака; историка и педагога Садржи најновије резултате историјске (видети: „Програм“ из Историје за ТУ раз. реферат г. г. Јован Томић, Рт, Миливоја Јовановића и Ђ. С. Којића у Просв. Гласнику за април 1907 год. у „Рад Просв. савету; Садржај уџбеника и сам Уџбеник.) Матерајала је толико, да се у редовним приликама, може лако прећи. Цена 0,80 дин. главна продаја код, издавача књижара Рајковића и Ћуковића — Београд а може се добити и у свима књижарама у Србији.

Историја Српског Народа од Мих М. Станојевића учитеља. Ова је историја одобрена и препоручена расписом Г. Министра просвоте ПБр. 9945 као уџбеник. У њој је нарочита пажња обраћена на културни живот нашег народа од најстаријих времена до данас, и тиме се она одликује од свих осталих уџбеника досадашњих у којима деца ништа друго не виде до само крваве ратове, владалачке свађе, убиства и све друго само не виде како је народ живео у старо доба.

Ова је историја снабдевена многим илустрацијама и картама. На крају сваког чланка су поруке, примери и пословице којима се везује градиво из историје са градивом из других предмета по начелу концетрације. Цена јој је 0,80 п. д. Може се добити код свих књижара у Србији. |

Нови Буквар од Уроша Благојевића учит. Цена 0,40 дин, Може се добити у књижари Рајковића и Ћуковића и ост. књижара у Србији.

Буквар Мих. Стевановића учитеља. Цена 0,50 д. Може се добити у књижари М. Ив. Живковића и комп. у Београду,

Књиге за школске књижнице.

Етички разговори за ученике н ученице средњих и стручних школа и осталу омладину. Написао Ф. В. Фестер, с руског превео

Свет. С. Поповић учит. Одобрена и препоручена. Цена 0,50 дин. |

Може се добити код препродаваца са 20% у књигама.

Методика Чемљописне Наставе и Методика Историје од Мих. М. Станојевића цена свакој 2 дин. у тврдом повезу. —

и пева ара А АВА ОНА а АМО Ал 5