Učitelj

442 Учитељ

НЊИЈЖЕВНИ ОГЛАСИ

Дао сам у штампу и биће скоро готова књига под насловом:

СРПСКА ВОЈСКА И БЕЖАНИЈА КРОЗ АЛБАНИЈУ НА КРФУ

која ће поред интересантних појединости послужити као при-лог за једну велику историју српске трагедије 1915. год.»

Најбољи доказ њене вредности је тај, што је овај путопис прво штампан био у „Ратном Дневнику“ у Солуну 1916. год, за тим преведен на француски у нашем Посланству у Паризу и стављен на расположење Жозефу Ренану, професору на Сорбони за његово предавање о српској трагедији кроз Албанију, које је држао зе године у Паризу. — Сад сам му додао нов материјал, који такође није без вредности, те ће књига изнети 3—4 штампана табака и коштаће за претплатнике 4 динара. Скупљачима уобичајени рабат.

Због скупе поштарине треба поручивати најмање 5 комада, да би сд пошиљка могла обезбедити препоруком. ја мислим да нема човека, који не може наћи 5 пријатеља око себе да купе једну књижицу од 4 динара. ја то с праном очекујем, јер и ја на исти начин излазим у сусрет другим писцима и издавачима.

Скепљачима, претплатницама и купцима скрећем пажњу, да врло рђаву услугу чине и писцима и књижарима 2гко по-зајмљују књиге на читање онима, који их могу купити.

Апелујем на моје пријатеље, познанике и родољу бе, да ме помогну издати ову књигу, која ће корисно и поучно послужити нашим млађим покољењима, јер: Онано је вољено, незнано не питано.

А тако исто благодарим и овим путем оним мојим пријатељима који су ми се одазвали при издавању ранијих књига: Бугарска зверства у округу врањском

Децембра 1921. год: С поштовањем Лесковац. Сретен Динић, школ. надзорник