Učitelj

448 Учитељ

мену на свога брата Бошка Јездића учитеља, који је као резервни официр славно погинуо 21 нов. 1916 год. на коти 1050 код Битоља.

Фонд се састоји из 3000 m. уобвезницама 7%, зајма, чији се приход врши сваке године на награду оног ученика, који изради за тај дан (21 новембар) најбољи тематиз Српске историје и српске књижевности. На свечаној седници, која је у присуству свих ученика и наставника одржана 21 нов. ове године у сали Алексиначке Учит. Школе, а у славу јунака Бошка Јездића, управитељ је у кратким потезима изнео заслуге почившег Бошка у минулим ратовима, позвав младе нараштаје да се угледају на светао пример бившег ученика ове школе. Том приликом је саопштио одлуку Наставничког Савета, да је од пријављених темата награђен писмени рад: Велики Срби у историји наше прошлости од Димитрија Чемерикића. Њему је одмах предато 210 дин. колико износи год. камата фонд. кап.

Слава Бошку јездићу. Хвала г. Јездићу адвокату, што на ' овај начин помаже школу и просвету.

Предавач; Предавач је готов. Цена је за непретплатнике морала бити повишена на 15 дин. Поруџбине треба одмах упућивати Бла-

гајви Учит. Удружења или Учитељској књижари А Д. *

Исправка.

У јануарској свесци „Учитеља“, непажњом словослагача изостављен је на стр. 341. у 9. реду озго, после навода „Бакићеве „Педагогике“ израв „Протићеву Педагогику“. Моле се читаоци, да ову исправку приме к знању.