Učitelj

96 Учитељ

Овај орган има за задатак да доноси буџет, да врши поделу фондова, раздеобу материјала и учила, и да оствари принцип администрације уопште: да спроведе организацију, координацију, контролу, која треба да буде основица сваког подухвата. Он се састоји из три секције које се саветују о свима питањима наставе и у интервалима заседања предаје своју власт Перманетном одбору, који стоји у директном контакту са деловима, проучавајући питања која има да се изнесу пред пленум Вишега савета.

3) Један одељак за психо-педагошко испитивање које се дели у три секције:

а) Научна секција коју сачињавају психолози, физиолози и педагози, који су свршили Педагошки институт. Њи-

"хов је задатак да проучавају и врше експерименте из психологије и педагогије.

6) Техничка Секција за основну наставу која проучава практичну страну свих проблема, која се односе на основну наставу и школско образовање. (Чланове ове секције бирају представници практичари из основне школе за технички обласни комитет).

в) Техничка секција за другу наставу.

Један одељак за физичко васпитање имајући за задатак, да проучава сва питања која се односе на ову дисциплину у разним облицима, и један одељак за селекцију будући стално у додиру са органима секција, које су специјалне за сваки ступањ наставе, допуњујући тако ово тело.

У обиму обласне надлежности.

1) Под обласном организацијом има се разумети:

а) Обласни савет групишући садашње савете зване академске и универзитетске.

6) Технички центар који стоји у вези са националним " центром.

в) Делегати централних одбора.

г) Административни комитет на приватној бази.

Детаљи ове обласне организације који нарочито интересују наставно особље могу бити предвиђени и донешени само од стране корпоративних група заинтересованих практичара. |