Učitelj

(ЕТЕН АНРИ ЕНЕН РЕНЕ ДРЕ НАЈ ЕД аВ 489

Илустровање

а) Заједно су илустровали: Први Пролешњи дан у Топчидеру. Црна хартија разапета преко шк. табле. Зеленом кредом бележе ситне црте (млада трава) а од беле лепљиве хартије режу красуљак а од жуте лепљиве хартије маслачак. Изрезане цветове лепе. Мушкарци су резали лептире, пчеле, жабе, пужеве и лепили. Овај завршни рад по Топчидеру праћен је песмом, звиждањем. Нахман усном армуником а Света виолином (учи музичку школу).

2 Х6) Заједнички су илустровлли и Први пролешњи дан у Кошушњаку. Рад је био од цвећа које се нашло у Кошутњаку: висибаба, љубичица, кукурек, јагорчевина и ситна трава.

Власта је радио небо. Плава хартија, бледо плава хартија, мало сито, стара четкица од зуба, растворена плава и зелена 60јица. Преко сита провлачи уквашену четкицу. За перо употребљава плаву а за траву зелену бојицу. Кад је био готов, табак је разапет преко школ. табле и девојчице су лепиле прол. цвеће из Кошутњака. Пазило се да има више верности, као у природи — висибабе у заједници, љубичице па и јагорчевина.