Vojna administracija : I i II sveska
Важи за пасуљ или 606.
4. Пасуљ треба да буде првенствено од ово земаљске производње да је од нове или последње летине, да је довољно одлежао и сув, да има танку љуску, да се добро кува, да је пријатног биљног мириса и укусан, да је здрав и једар не сме бити влажан или каквим болестима окужен, не сме имати више земље и нечистоће од 0:5 кгр. на 100 кила. Нађена количина нечистоће има се од рачуна одбити.
Ваожси за крупу.
"4. Крупа мора бити здрава и од јечменог, елдиног или пшшеничног зрна израђена, зрна морају бити једра и без љуске, да је пријатног брашњавог мириса и укуса, да се добро кува. Не сме бити брашњава, прашљива и са другим уродичним зрнима измешана нити пак да заудара. Важњ за трис.
4 Грис мора бити по могућству од нашег производа» да је сув, беличасто жућкаст, да у врелој води лако иабубри, да има пријатан укус и мирис, да је чисти чисто штпенични, не сме бити угрудван, нити сме ма какав 3адах имати.
Важи за пиринач.
4. Пиринач треба да има крупно, једро и бело зрно, да није прашљив и пљеснив или да заудара, већ да је пријатног, брашњавог укуса и мириса, не сме бити орашњав и трошан, не сме бити помешан и с уродицом, већ: чист, здрав и једар.
Важи за кромпир.
4. Кромпир мора бити, по могућетву, од нашег производа, да је здрав, једар и довољно крупан, да је танко