Vojna administracija : I i II sveska
109
љускаст, да је пријатног мириса и укуса, да није промрзаб, проклијао или каквим болестима окужен.
Важи за купус или кељ.
4. Купус или кељ мора бити по могућству од нашег производа, да ву им главице здраве, врупне, једре и чврсте, да нису натруле или каквим болестима а нарочито медљиком окужени, да су у опште пријатног биљног мириса и укуса. _ а Важт за боранију, тиквице, црвене или модре
патлимане.
4. а. Боранија мора бити по могућству од нашега производа, да је свежа, здрава, да. је крта и да се лако ломи, да не буде много кончаста, да је пријатног биљног угуса и мириса, да није увела или каквим болестима окужена. 6. Тиквице морају по могућству од нашег производа, да су свеже, скорашње, потпуно здраве, да нису нагтњечене, да су младе, сочне и некончасте, да су пријатног биљног укуса и мириса и да нису каквим болестима окужене. в, Патлиџани црвени или модри морају бити по могућству од нашег производа, да су свежи, скорашњи, да не буду угрувани и нагњечени већ потпунс здрави и накисело сочни, и да имају пријатан биљни укус и мирис кад и да нису каквим болестима окужени,
Важи за маст.
4. Маст мора бити по могућству од нашег производа да је чисто свињска, да је бела и без икаквих лримеса, да је добро истопљена да није загорела, ужежена и да има пријатан укус и мирис.
Важи за црни лук,
4. Лук мора бити по могућству од нашег производа, да је крупан, једар и потпуно здрав, да је танко љускаст,