Zavod za statistiku

Осма књига Статистичкога Годилшашњака доноси податке за 1903 годину. Сви податци изложени су истим редом, који је усвојен за раније Годишњаке. У одељку: Површина и Становнилитво податци су опет по попису од 31 декембра 1900 године, а само број општина у првој и другој таблици показује стање, које је било на крају 1903 године у појединим окрузима, и срезовима, а према томе израчунат је и просечни број становника у једној општини. У 1903 години разгруписане су многе општинв.

И податци о домаћој стоци, у седмом одељку, узети су по попису од 1900 године.

У ГМ одељку остали су податци из 1897 године о власницима обрађене земље и о њеној укупној и просечној вредности, јер нови детаљни податци о власницима земље прикупљени су сад приликом пописа стаповништва и домаће стоке на крају 1905 године.

Овај Годишњак има нових података у шестом одељку: Шумарство, лов и риболов. МИ ако су ови податци врло непотпуни, јер неке Шумске Управе нису водиле никаква рачуна о своме раду, те нису ни могле дати потребне податке — ми их опет износимо. Све се код нас говори да су нам шуме неоцењено благо, међу тим сваки ће увидети из података, које у Годишњаку доновимо, да се о том благу мало води рачуна.

Исто тако мало података имамо о Рудницима. Ми можемо о овој привредној грани у Статистички Годишњак