Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

61. Монопол волт 1882. 505

старства Финансија. Три месеца после сваког вучења, дакле 118 јануара и 113 јула биће 00везнице за рачун кр. срп. владе исплаћиване на означеним местима плаћања без икаквог одбитка.

Купони извучених обвезница који су одређени за доцније термине плаћања, но што је термин одређен за плаћање ових извупених обвезница, не ће се исплаћивати. Но ако би оваки купони доцнијих термина били ошпбком пеплаћени на одређеним местима плаћања, онда ће се њихова, вредност одбити при исплати саме обвезнице.

Антло-аустријска банка обвезује се, да одма по потпису овога уговора, а најдаље за 10 дана после тога положи кауцију од 500.000 динара, која је у одељку Ј. тач. 8. закона од 22 јуна 1882 утврђена, на признаницу, коју ће јој издати и потписати главни благајник државне блатајне. Ову ће кауцију положити по Tau. 8. одељка Џ, закона од 22 јуна или у готовом новцу или у државним папирима и то по курсовој вредности. Купони се неће рачунати. У овом последњем случају дужна ће бити Англо-банка, да падањем курса тих папира, произведену разлику увек допуњује, пи тиме кауцију непрестано одржава на висини ефективне вредности од 500.000 динара.

Оне купоне ове кауције, којима се рок исплате. приближује, издаваће главна благајна увек ономе чиновнику банке које буде нарочито за то опуномоћен.

Англо-аустријској банци даје се право да може увек ефекте положене за кауцију са онима заменути, који се по закону у кауцију примити могу, а по себи се разуме да се под српским државним папирима о којима закон говори, разуму

+