Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

504 61. Монопол соли 1882.

и облигације од 5", које ће кр. српска влада емитирати на основу овог уговора, и да је према томе Англо-ау стријској банци дозвољено, да ову кауцију и овим обвезницама замени, али то тек онда пошто сав зајам од 5,600.000 положи.

За примање, чување, замену и за повратак ове кауције у своје време, као и за предавање купона неће државна каса уратунавати Англобанци никакве таксе.

Пошто Англо-банка ову сталну кауцију положи, о којој је у овом 5-у реч, повратиће кр. срп. влада Англо-аустриској банци уверење кр. срп. посланства у Бечу о томе, да је та банка положила код истог посланства признаницу цађр. кр. Аустро-угарске банке, која гласи на 125 комада угарске папирне ренте по 1.000 Фор. комад, и наредиће одма њеном посланику да Англо-банци ову признаницу у замену за горње уверење посланства размени.

Ако се овај уговор непродужи, онда ће при истеку истога српска влада Англо-аустријској банци одма, пошто ова положи рачун о монополној такси, коју буде имала за последњу годину да плати, предати ефекте кауције заједно са купонима који су на њима, у замену за уверење којим је пријем ове кауције од стране главне благајне потврђен.

5 1А

Ближе опредељујући II. одељак тач. 8. за. од 22. јуна т. год. одређује се следеће:

а, По истеку уговора налазећа се готовина у соли Англо-аустријске банке у краљевини Србији несме прећи 50.000 метр. цената. За количину до 40.000 метр. цената важи определење да ће исту кр. срп. влада примити, и да би тре-