Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

540 80. Трговачки уговор између

љују да се оштро забрањује и кавни сваки Фалаификат Фабричких марака у једној земљи које се ударају на еспапе у другој земљи да би се означило порекло и својство њихово. и да ће се моћи тражити оштета у корист оштећене стране и гонити Фалзификат на судовима оне земље где се Фалзификат нађе.

Фабричке марке којима би грађани или поданици једне од двеју земаља желели да стеку право својине у другој, треба да су депоноване: Фабричке марке поданика српеких у Џатент ОФису у Вашингтону, а Фабричке марке грађана Уједињених Држава у трговачком суду у Београду, испунивити услове и одредбе које прописују закони и уредбе земље у којој су депоноване марке Фабричне.

Члан ХИТ.

(' бродовима српским и њиховим товарима у Уједињеним Државама и с бродовима Уједињених Држава и њиховим товарима у Србији долазили они ма из које луке, и ма откуд били и ма куда ишли товари њихови, поступаће се у свима односима, онако исто као с бродовима најповлашћеније земље и товарима њиховим.

Ова угодба важи за локални поступак, за царине и трошкове у лукама, басенима, доковима, радама, пристаништима (хаврима) и рекама двеју земаља, за пилотажу, и у опште за све што се тиче пловидбе.

Свака повластица или слободија у овим односима, или свака друга привилегија у пловидби које једна уговорна страна учини трећој којој сили одмах ће се и без икаквих услова распрострети и на другу страну.