Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

824 89. Трговачки уговор 1882.

тина, Смедерева и Ниша: тј. Аустро-угарске паринске власти пмале би права захтевати од извозника поменутих наших вина такво уверење потврђено свима оним властима, које су побројане за потврђење уверења Аустро-утарских вина увежених у Орбију.

Али пошто сам од стране ов. Аустро-Угајског посланства добио уверење да пограничне царинске Аустро-угарске власти одступају од употребе овога права, тј. да оне не траже за увоз поменутих наших вина онаково уверење, како се код наших ђумрука за извоз њихових вина тражи, — то у интересу олакшице трговачког саобраћаја замењујем други период 7-ме тачке упутства за извршивање уговора о трговини закљученог између Србије и Аустро-угарске од 18 авг. 1882 АБр. 10988 овим:

„Ако би дакле ко донео из Аустро-Угарске вино, па би навео, да је оно из околине вршачке, бело-пцркванске или панчевачке, ђумруци ће и за то тражити уверење Краљ. Угарске власти. Уверење то ваља да је издато од угарске општинске власти оног места, у коме је вино произведено и да је оверено царинском Аустро-угарском влашћу код које се извоз чини“.

Тако исто у олакшицу нашег трговачког саобраћаја замењујем идругу тачку мог расписа од 24 септ. од 1882 год. ЦБр. 516') који је штампан у „Гласнику Мин. Финанције“ на страни 244—–245 од 1882 год. и којом је прописано, да ђумруци издају увозницима тамо побројаних предмета нарочито уверење, и да за то уверење наплађују таксу сходно ТУ делу закона о таксама — OBIM :

5 Штампан у овом Зборнику на страни 2313.