Žena

______ река

у последње време све чешће. Ујак је посматрао Милеву када ју је налазио задубљену у разговор с младим чиновником,и некако се подругљиво смешкао.

Дошло је и оно што је он очекивао. Када је младић говорио Милеви о осећајима својим, она је и опет поцрвенела, а то је као што знамо бивало врло ретко код ње.

Није одбила. Само је питала: — А вар сам зато учила, и спремала се за васпитачки позив, да се сад удам 2

Младић је осетио, да је ствар повољпо свршена. И рече само толико: — Ви сте паметна девојка. Допустите само једно питање: — Зар ће то шкодити матери, ако је учила како треба васпитавати децу»

Онла бар допустите да евршим. И онако сам бливу завршног испата.

Када је стигао глас у родитељску кућу, да се Милева удаје, отац и мати били су блажени. А Љубица је подекочила п весело узвикну: Но, сад ћу бар бити права поличарка! Но о њој ћу Вам још првом агодом причати.

А светр Он је свој велики јевик чешкао пи сада, и то о Милеву. Кад се није удала пре, и већ отишла на учитељску школу, најмање се требала, удавати сада. Тако је обично код света, код оног света, који понајвише разбира шта се догађа по туђим кућама. А сео, а устао, бијен бити мораш.

Гр. гара

ТУЂЕ МИСЛИ.

Човек треба врло много да зна, па тек онда може да увиди, да врло мало зна. = Човек је мудар док тражи мудрост, а кад мисли да ју

је нашао — мани га. Ж

Не тражите у детету човека. Оно је све пре, но што постане човек.