Žena

Деца се могу оставити у гардероби.

У америчким великим трговинама уведена је занимљпва новина. Париски лист „Рама Медеја!“ пише, да су многе госпође кад су пшле пазаривати, имале муке са малом децом. Тешко им беше да их оставе код куће, а тешко да их вуку за собом по оним грдним дућанима где је гунгула и где се може добити све, од чијоде, ципела, хаљина, па чак до каруца и аутомобила. Сад су те велике трговине увеле гардеробу, у којој се могу оставити мала деца. Кад мати уђе у трговину, преда своје дете као кад би предала огртач или кишобран. Добије знак, са бројем, а детету метну око врата знак са истим бројем. И онда на лифту одвуку децу горе на дванајести или четрнајести спрат, где је удешена дивна башта и пма соба са свакојаким дечијим играчкама. Тамо су пизучене забавиље, које воде надзор и надгледају децу. Тамо је стално пуно деце. Деца се упознају, сиграју, а кад огладне послуже их млеком и другим јелом.

Матере на тенане пролазе кроз велика стоваришта, где се задрже и по више сати, а кад полазе кући, покажу знак и број; телефон завврји п у часу донесу јој лифтом њено дете, које се обично врло добро провело,.

И до сајје у тим великим стовариштима било салона, где су се могле одморити муштерије. Тамо је било новина, а послужитељи су проносили на послужавницима пива, сендвича п друга послужења. (ве то наравно за бадава. (И у Турској је обичај, послужити муштерију у дућану црном кафом. Али ова, гардероба за. децу је нована, Може се мислити, да трговце доста кошта, али на сваки начин немају ни од тога штете,

Шта је младој девојци најпотребније да зна о браку 2 Један књижар ив Минхена објавио је у многим новинама овакав оглас: Шта је младој девојци најпотребније да знао браку 2 Опширну књигу о томе добиће свака поштом ув поузеће за 2 марке и 40 потура.