Zenit

5 • 300.000 udaraca u sekundi

a Serpentinela Ulica sumi i gazi gladnoga mladića. Jesensko urliče vece. Svi gratski satovi cinicno po-9h 0n je gladan. Tme njegovo je Rakir. Rodio se sasvim slucajno i posvema je zaboravio na taj smešni fakat. Da! To sam ja! Baku! Ti Rakir?! Da! Ja te ljubim. Podi samnom. Znam da si me tražila. A ja sam bio evo ovde na tramvajskoj tračnici. Umisljao sam da je ova tracnica zmija. Hteo sam ju smrskati. To im nije nspelo. Zeljezo je tvrdo i ne pretvara se n zmiju. Da! Ja Bakir ljubim tebe Martira. Ti ćeš sada poci u moja postelju. Ti ćes me udaviti od užasa u triumfu strasti. Patim. Podi. Mucirn se. Umirem. Dodi. Martira! Tvojom ljubaviju preobražavam se u popreki hieroglif. J a Bakir. Ti Martira. Mi smo carobnjaci. Dođi da smrskamo glavu železnoj zmiji, da umremo od 300.000 udaraca u sekundi pc glavi. G lad. Grad. Smrad. Svi su kabareti u gradu vesele erkve. »Mars pseto!« To su posljednje reči Bakira i Martire!

tik-tak kao rak u frak

b Na lakat bi progovorio Da plamenog nemam biča Ženke favorizuju kraljeve Svako je svoje sreće kovac Kraljevi žderu živu decu Ramzes bio je prvi decožder Moje su večeri kletve štrajkujućih rudara posle katastrofe O egipatska piramido i ti kurvo sfingo Koji kralj to beše decožder veliki Da nam ostavi tvoje lice u spornen Tko da ne bude veseo Kad večernjom cestom pro jure fikeije P ekspres aeroplanu umire ludi pilot Brzometne cekice amo heeej da probijem portal Covečje Banke da sakujem srec-u sviju nas od zlatnoga prasca Sutonom evo sulja se mrak Ja oblačim frak U svecanom odelu klanjam se vremenu Sto putuje ko rak Ekspres u mrak tik—tak tik —tak tik—tak Opijum Mak Mak Crveni

ZENITIZÄM ZENITIZAM ZEWITIZAM ZENÏTIZAM

„UNION“ Ivornicakandilaičokolade Zagreb Preporuča svoje najbolje proizvode i to: Union čokolade Union desertne cokoladne bonbone Union svilene bonbone

OIONIÔARSKO DRUŠTVO „MERKUR" Velelrgovlna i konfekcija papira TRLKFON 17-95 ■ ZAGREB - ILICA BROJ 31. Brzojavi ; PAPMHRKUR Bogato skladište pisaćeg i risaćeg pribora.

\ ti is I Dmjgovi Nakladno i grafičko reprodukciono poduzeće Zagreb, Marovska ulica 21. Telefon 11-78. IZRAĐUJE: K lise je, auto- i fototipije. za tisak u icdnoj i više l)oja. Crte/c za reklamu, plaketc, etikete, tiskanice. Dionicc i vrijcdnostnc papirc.