Ženski pokret

Друштво има своју књигу од Д-р Надежде Станојевић. која је ову књигу уступила за друштвено издање, и ако Друштво за њу није поднело никаквих трошкова. Благодарећи истој госпођици Друштво је и на дечјој изложби било истакнуто заступљено: госпођица је на захтев одбора за припремање дечје изложбе написала у виду заповести „Савете младим мајкама о нези одојчета" у име нашег Друштва.

Забавне вечери без предавања у корист друштвене касе.

9 јуна 1921 године приређено је уметничко вече без игранке у сали Станковић. Одзив и успех је био преко очекивања.. И поред великих издатака на режију, чист приход је био 4500 динара. Сем тога приређене су три вечери јануара, фебруара и марта месеца са концертним делом и игранком уз помоћ Енглеза пријатеља нашег Друштва. И ако у малом простору те су вечери донеле прихода од 10.000 динара.

Материални и морални сарадници на друштвеном раду

у oboj години. За наш овогодишњи успех у раду дугујемо у великој мери добротворима Женског Покрета. Несумњиво да без њихове помоћи Друштво не би било у могућности да оснује свој Клуб, отвори толики број домаћичких школа и одржи курсеве за шивење и кројење. Друштво жели да на овом месту са захвалношћу спомене њихова имена, а то су: Њ. Кр. Величанство, који је приликом отварања Клуба послао свој прилог, Министарство Просвете, Народног Здравља и Министирство Трговине и Индустрије, Земљорадничка Задруга, Америчка Мисија Д-р Ридера и Енглеска Мисија преко свога заступника Мајора Ханау. Обе ове Мисије су својим обилним прилозима у више махова излазиле у сусрет Друштву. Затим један велики број београдских трговаца је својим поклонима издашно помогао Друштво приликом оснивања домаћичких курсева. Друшто спомиње са захвалношћу Г-ђу Лозанић-Фротхингхам свога великог добротвора и остале друге добротворе Друштва.

7 и 8

Белешке

253