Anali Pravnog fakulteta u Beogradu

време слања може скратити и продужити. У овој тачки je предвиђено и следеће; ~Није могуће враћање уписнине курса, ни делимично ни y целини, чак и ако ce учесник курса одрекне да прими делове курса.“

4) Претпоставке за полазнике курса, маргинални je наслов ове тачке, где ce предвиђа могућност учествовања „само за пословно потпуно слободне особе“. 19 У даљем тексту ce објашњава појам „учествовање“, под којим ce подразумева: представљање предузећа и производа (објаве и курсеви); испуњавање молбе за пријем (у Fit for Success Academy Ltd.); уплатом уписнине курса; потврдом прихватања молбе и доделом броја учесника.

5) У петој тачки, која носи назив“ Властита одговорност“, наводи ce да учествовање y Fit for Success Academy Ltd. пружа „енормне могућности напредовања, како y личним тако и y пословним подручјима" Потом следи оно на шта ce маргинални наслов непосредно односи, a то je да полазник гарантује да уписнина не прелази његове породичне могућности и да ce тиме ни на који начин неће угрозити његова егзистенција. „Враћање уписнине из било којег разлога ннје могуће (индивидуални споразум по одредбама Закона о облигационим односима)“.

6) Обрачун и управљање подразумева да учесници курса издају „налог управном друштву са надзором над њиховом структуром организације и њиховим финансијским пословима. Управно друштво управља и контролише уредну реализацију програма по налогу и y име учесннка курса“, a дужно je да обради молбе за учестовање, контролу и управљање подацима, контролу свих личних података.

7) У овој тачки која носи назив „Разно“, предвиђено je да he учесник курса, који прекрши правила Fit for Success Academy Ltd., или покуша да проузрокује „неправилности y подручју пословне делатности, бити искључен и губи сва права“. С друге стране, уколико кривицом Fit for Success Academy дође до непридржавања термина или садржаја курса, учесник he имати пли право на повраћај одговарајућег дела уписнпне нлн право бесплатног учешћа на ~даљем“ курсу, о чему одлучује Fit for Success Academy Ltd.

19 Очигледно je да ce мислило на потпуно пословно способна лнца, a наведена формулација je последица лошег превода оригнналног текста уговора.

88

О. Антић, Именовани и нсименовани уговори... (стр. 79-115)