Anali Pravnog fakulteta u Beogradu

Success Academy*' (y даљем тексту - први уговор) и „GEM Collection” (y даљем тексту - други уговор).

111. САДРЖИНА УГОВОРА

1. Први уговор носи назив „Молба за учеснике течаја“ и поред општнх података, (тзв. генералија) физичког лица, као једне уговорне стране, стоји да то лице подносн молбу за пријем на течај „Fit for Success Academy Ltd.”, да je цена течаја 2.290 евра, податак о овлашћеном лицу друге уговорне стране (правног лпца) које je молбу примило, напомену да ако ce уплата не изврши y утврђеном року молба he бити одбијена, затим следи детаљна изјава уговарача (физичког лица - учесника течаја) да je упознат са условима уговора, да му je током промоције довољно одговорено y вези са свим питањима из овог уговора, прихватање садржпне уговора, затим да уговарач неће тражити повраћај уплаћене цене за услуге друге уговорне стране, као и да усменп договори немају никакво правно дејство. На крају следе место п датум уговора, потпис уговарача (физичког лица учесника курса) и назив и седиште (Гибралтар) другог уговарача (правног лица).

2. Саставни део првог уговора су и „Општи обавезни услови пословања за куповину, учествовање и чланство на курсу школовања, организован преко Fit for Success Academy Ltd.” Onшти услови садрже једанаест тачака;

1) Општа карактеристика, садржи циљ курса, a то je унапређење учесника курса, нарочито развијање личности, унапређивање позитивног вођења живота и успостављање међуљудских односа.

2) Опис услуга, где стоји да учесник курса стиче право да користи услуге друге уговорне стране, као и да ce врста и обим тих услуга објављују на прикладан начин и могу ce даље развијати, мењати и проширивати.

3) Попис услуга, садржи ближе одређење услуга које пружа Fit for Success Academy Ltd, поменутих y претходној тачки: материјал од осамсто страница y четири свеске; први део курса шаље ce полазницима, y року од четири недеље, по испуњењу услова из тач. 4 уговора; делови курса од два до четири шаљу ce поштом y размаку од дванаест недеља, тако да ce оквирно по протеку десет месеци испоручије комплетан курс, с тим да ce

87

О. Антић, Именовани и неименовани уговори... (стр. 79-115)