Arhiv za istoriju Srpske pravoslavne karlovačke mitropolije

Архив за историју српске православне карловачке митрополије 265

нима, и напослетку како треба да дочекују одређене духовне оце, који ће обављати исповест, и да им са страхом и вером приступају, и своје грехе истинито исповедају.

Ова је посланица написана на 6 листи великог формата.

Ш. 21. Фебруара 1759. упутио је Ненадовић из Карловаца своју посланицу на свештенство и народ у Архидијецези, у којој је говорио о посту и о опће како треба да живе.

Ова је посланица написана на 2 листа велика формата.

ЈУ. 6. Фебруара 1760. упутио је Ненадовић посланицу на свештенство и народ у Архидијецези, у којој је говорио о посту и у опће о богоугодном животу и испуњавању својих дужности.

Ова је посланица написана на 17, листу велика формата:

У. 21. Фебруара 1761. упутио је Ненадовић из Карловаца своју посланицу на свештенство и народ у Архидијецези, у којој је говорио о посту и о дужностима једног хришћанина.

Ова је посланица написана на 1'/, листу велика формата.

МТ. 14. Фебруара 1762. упутио је Ненадовић из Карловаца своју посланицу на свештенство и народ у Архидијецези, у којој је говорио о посту и кратко о дужностима једног хришћанина.

Ова је посланица написана на 1'/, листу велика формата.

УП. 17. Јануара 1763. упутио је Ненадовић из Карловаца посланицу на свештенство и народ у Архидијецези, У којој је говорио о гресима и о покајању.

Ова је посланица написана на 17, листу велика формата.

МШ. 18. Фебруара 1764. упутио је Ненадовић из Карловаца посланицу на свештенство и народ у Архидијецези, у којој је говорио о посту и исповеди,

Ова је посланица написана на 2 листа велика формата.

1Х. 10. Фебруара 1765. упутио је Ненадовић из Карловаца посланицу на свештенство и народ у Архидијецези, у којој је говорио о душевној радости кад човек пред духовним оцем исповеди грехе своје и истино се покаје.

Ова је посланица написана на 17, листу велика формата.

Х. 28. Фебруара 1766. упутио је Ненадовић из Карловаца посланицу на свештенство и народ у Архидијецези, у којој је говорио о користи богоугодног живота.

Ова је посланица написана 27, листа велика формата.

Ових 10 Ненадовићевих посланица добили смо из оставине оца Сергија игумана врдничког.

У рукописном зборнику Стевана Зорановића проигумана раваничког, осим поменутих овде посланица Ненадовићевих пред почетак велика поста под бр. У. У. МГ. МП. МШ. 1Х. и Х. наишли смо још на друге две његове посланице, писане руком истог проигумана, и то:

ХГ. 4. Фебруара 1756. упутио је Ненадовић посланицу свештенству и народу у Архидијецези.

ва је посланица написана на 27, листа велике четвртине.

ХП. 8. Фебруара 1767. упутио је Ненадовић из Карловаца по-

сланицу преко Герасима Егзарха на свештенство и народ осечког