Balkanski rat

Страна 192

БАЛКАНСКИ РАТ

Број 12

ШтАМПАРИЈА НАУМОЕић И ( ' ТрфДНОВИЋ, оЕО"РАД, т (ИКА-Љуђ 1НА УЛ. БР. 8,

Одговорни уредчик: Сг. МИП. ШнјЗЧК!!.

водник коњичког митраљеског оделења погинуо при заузећу Урошевца (Феризовића) Потпоручник Амар са својим митраљеским водом хтрви јс ужао у Феризовић, који му се предао на со и хдеб. Када је ушао у варош и војници раседлали котве верој ломни Арнаути отворе ватру на :њих и мучки их готово све побију. Ту је свој млади 2 живот изгубио и потиоручник Амар, који со јуначки држао. Погибију Амарова вода ч наша је војска достојио осветида. Своје вероломство Арнаути су платили по засдузи. 1 Од Феризовића се начинила гомила камеља и м:еса. Данас се тамо диже српски УроЈ шевац. Тело Амарово породица је пренела у Београд и овде јо погребено са почастима " које припадају јунаку.

Ј

Породице свих славно палпх јунака официра и њихове иријатеље најучтивије молимо, да нам што пре ношљу слике својих милих и драгих, да би их могли донети у листу за вечан спомен и подстрек будућим покољењима, како се за Отаџбину живи и — мре.

Наше. ревизоре и продавце, којима смо благодарни на досадашњој примерној тачности, најљубазније молимо, да нам новац и непродате бројеве за март што пре пошљу и да нас одмах известе колико да им пошљемо ускршњег броја, који ће бити нарочито богато илустрован