Beogradske novine

Strana 4.

Beograd, nedjelja

Beogradske Novine

12. marta 1916.

Broj 31.

Stovarište PSVA i VSNA BIJELO 1 CRNO ,,DOPPELMALZBIER“ u buradima i flašama. CRNO I BIJELO ViNO najbolje vrste, garantovano prirodno u svima količinama. JAKOV SPITZER — BEOGRAĐ Karagjorgjeva ulica broj 13 đo hotel „Posavine" 51 pređje M. JOVIČIĆ i SIN Porudžbine sa strane izvršuju najsavjesnije

Preporučujesn Bakalskim radjnama razne vrste Chokolade i FondantBonbone; sve vrste pirinča, kafe, zejtina, salame, konzerva, riba i t. d. : po umjerenoj cijeni. Zeny Tajtazak cl45 bakalska i delikatesna radnja Knez Mihailova ul. br. 37, predje „Šonda".

PARFIMERIJE, KOSMETIČKA SREDSTVA, RUBLJE ZA DAME i GOSPODU kao i PLETENU i VEZENU ROBU en gros i endetail kod glavnog stovarišta firme HOLZER REPULO, Aruhaz c226 BUDAPEST, J6szef Krt 51.

Naša mila i dobra majka iarbara Tobolar

Dr Vladan Gjorgjević, njegovi sinovi, kćeri, zetovi, unuke i unuci sa bolom u duši javljaju, da je njihova ckaga žena, majka i stara-majka Paulina

preminula 18. februara (2. marta) ove godine u Vrnjaćkoj Banji, gdje je privrrmeno i saliranjena. c283

Vir:

preminula je poslije ki-atkog ali teškog bolovanja 23. ov. mj. u Vrnjačkoj Banji, gdje je 24. februara i sabranjena, o čemu izvještavamo rodjake i prijatelje.

Vrnjce, februara 1916.

c266 Ožalošćena porodica.

B®- Stovariste magjarskog VINA Prodaja na veliko i malo u Karagjorgjevoj ul. 18. (Sava).

Gospodinu Nikodiju Stefanoviću gjeneralu Zdrava sam i ništa ne brini. Javi se ako možeš. Bosa.

Firnia St. Sasson Zemun gospodska ul. 19. preporučuje svoje bogato stovarište Ansichtskarte, Feldpostkarte, hartija i nirnberške robe. Cijene su vrlo niske.

kupuje u večim koiičinama: ANTON KOTHNY, Born—Andersdorf bie Oimutz (Austria) Tclefon br. 1. Adresa za brzojave: j 60 Kothny, Andersdorf.

Wioja kemićka čistiona i bojadisaona odijela, opet je za moje mušterije otvorena. Anton Keliner Bojadisar i kemički čistiiac. BE0GRAD, Zeieni venac br. 14. Tvornica: DUŠANOVAC, KRALJEVA UL. 16.

LJUD!1ZENE koji bi prodavanjem novina mogli — imati DOBRU ZARADU neka se obrate administraciji ,,Beogradskih Novina“ Cubrina ul. b. 3.

Pored sveg zauzimanja i dobra činjena, kao rijetke, Bogu je bilo ugodno, da naša dobra i nikad neprežaljena t Ž 1 V K A poslijc dvomjesečnog bolovanja od zadobivene bolesti u bježaniji do Kruševca u svojoj 40 god. starosti, ispusti svoju plemenitu dušu 2. marta ovc god. u 2 sata po podne po novom, koju uz učešće gradjanstva, sahranismo 4. ov. mj na novom beogradskoin groblju, parcela 17 br. 292. Izvještavajući o ovom našem preveji kom udarcu srodnikc, prijatelje i poznanike, n možemo propustiti, a da i ovim putem ne izjvimo svoju srdačnu blagodarnost svima onim koji joj odaše počast, te je odpratiše do njfce vječne kuće. Najtopliju pak blagodarnost izj.vIjujemo: našoj komšiki g-dji Živki Nikolićfco i g-ji Anki Dimitrijević, koje joj se kao make staviše na službu za života. Isto tako i ;-j> Anki M. Dimitrijević što je spremi i na uslizi nam se našla. Odazivanje gradjanstva i gonjih gospoja dosta nas je utješilo zašto neh je svima hvala. Mart 1916. god. Beograd. c259 Za navjek ožalošćeni: suprug Milivoje 7 Jovanović, blagajnik poreski, kći Emilija, lestra Jelena, ujak Jovan Cvetković, ujna Mfia, zet Ljubomir Nikolić, zaova Kata i ostala f'lbina.

I BEOGRADSKA EKSPOZITURA [Dgarske SveoDće Kreiitne Banke li-—

Ulica Kneza Mihaila br. 39.

PREUZIMA ULO'KE NA ULOZNE KNJIZICE I U TEKUCEM RACUNU. KUPUJE I PR03AJE SVE VRSTE VRIJEDNOSNIH PAPIRA, DEVIZA I VALUTA UZ N/JPOVOLJNIJE UVJETE. IZDAJE ČEKOVE I KREDITNA PISMl NA SVA VEĆA MJESTA TU I INOZEMSTVA. ===== VLASTITO ODJELJENJE ZA ROBU. DIONIČKA ,‘fjLAVNICA I REZERVNI FOND 140 MILIJUNA KRUNA.

-I

Javljamo svima prijateljima i poznanicima, da je naša premila i uzorita majka i stara-majka t Ljubica Gj. Cvetković udova preminuia je naprasno na putu Niš—Prokuplje, na rukama svog milog sina Brane, koji je u Prokupiju sahrani daleko od njene nesretne djece. Još nain se suze ne utreše za njom a Bog nam uze i našu milu i dobru sestru

u koja napaćena dodje sa -puta i za sedam dana koje od tuge za izgubljenom majkom, koje od teškoga puta umre, ostavivši troje nezbrinute đjece. Do vjcka ožalošćeni i neutješni sinovi (braća): Dušan, pukovnik; Brana, direktor pozorišta i Dobrivoje, kapetan; kćeri (sestre): Dara i Lepa; unuka i unuci: Zora, Momčilo, Gjoka, Vojin; snajc: Dara, Kaja i Zora.

CAROIJELLINEK DR. S. 0. JAMSTVOM Beč I., Deutschrr.eisterplatz 4. rodužnice: Bodenbach, Budapest, Halbstaat i Trst preuzimaju prevoze sviju vrsti u balkanske države. Upute baciava.

SOOMMflTilicjBpaiica i oblika dobavno u jeseni ove godine P R O D A J E POSAVSKA ŠTEDiONlCA S I S A K. 6i

t

Našem dragom i neprežaljenom DIMITRJJU DANIĆU suplentu beograd. gimnazije davaćemo gođišnji pomen u nedjelju 28. febniara (12. marta) poslije siužbe božije u 11 časova prije podne u Sabornoj crkvi. Supruga Mara, roditelji Lenka i Dr. Jovan Danić sa sinovima. c240

II i kovine.

razne vrste ruda, odpadaka željeza (gvoždja), smedji kamen,

II i di'i

oplemenjena stabla u svim veličinama, C)

Polioprivrjediie proizvode i sjemenje svake vrste