Beogradske opštinske novine

ВРОЈ в.

7 ВЕ0ГРАД7 НЕДЕЉА 7 ФЕБРУАРА 1837 ГОДИНЕ.

ГОД. VI.

БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНСКЕ

ИЗЛАЗЕ НЕДЕЉНО ЈЕДАНПУТ НА ТАБАЕУ ЦЕНА ЗА СРБИЈУ : вж годижу 6 дин. НА ПОЛА ГОДИНЕ 3 „ ВЛ ОТРАНЕ 8ЕМЉЕ НА ГОДИНУ . . 9 ДИН.

УРЕДНИШТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Цена је огласима 6 дин. пара од врсте. > Претплату ваља слати уаутницом на оиштинки суд а све коресаондснцпје на уредника, РУКОПИОИ НЕ ВРАЋАЈУ СЕ. Неллаћвна писма не примају се.

СЛУЖБЕНИ ДЕО С Т Е Ч А Ј

Одбор ооштине ввроши Београда одлучио је на саетанку 10-ог новембра прошле године: да се водоводи, кан^ли и осветлење вароши изврше путем концееије а под најповољнијам уеловима, који се добију. Предајући ову одлуку Одборајавности, Суд општине вар. Београда позива еве оне Фирме које би се поменутих поелова, било појединих било укупних, хтеле примити, да се са понудама обрате Суду до 10 марта ове године (по старом). Ближа обавештења на захтев даваће општинеки Суд. Из седнице 11 новембра 1886 год. Београд.

злписннк Редовног састанха општинског одбора 26 јануара 1887 год. Састанак отворен у 5 и по часова Били су: председник општине г, Мијајло М. Богићевић; члан суда г. Јанаћ Јааковић; одборници и заменици: г. г. Мијајло Клздис, Јован Дилбер, Милан Вељковић, Димитрије Миловановић, Коста Петровић, Др. Ђорђе Димитр»јевић, Др. Марко Лево, Никола Кики, Ђура Козарац ; Светозар Јанковић, Марко СтеианоЕић, Фердинанд Розелт, Стеван Јосиновић, Павле Матић, Атанасвје Ђ. Кумануди, Вкса Дучић, Сергвје Станковић, Милош Симоновић, Или ја Ангоновић, Даматрије Наумоввћ, Никола 3. Поповчћ, Стеван Добривојевић, Никола Боди, Мијајло Стевановић, Вучко Стојановић, Јован Милановић, Милан Павловић, Јован Петковнћ, Коота Црногорац. Извинили изостанке: гг. Мијајло Павловић др. Михајло Вујић, Петар Карастојановић, Рака Миленковић, Никола Ђорћевић, Самуил Пијаде, Милутин Марковић.

Г. Председник. Састанак је отворен, хоћете лн да чу. јете протокол прошлог састанка. (Чује се: чигали смо у новинама.) Г. К.*Петровиб. Ја имам да примегим да је у штампаном записнику од прошле седница погрешно стављено „прима завештање сиротињи пок. А. Радичевић! са потписом" а треба примис и т. д. са „пописом" који сам ја тражио за то, шго би општина у протизном случају према закону т. ј , примив имање без пописа, моража да прими на се и дуг, па ма он изнео и много више од оне суме, која ће јој по завештању пок. Радичевића, нрипаст*. Г. Продоедвик. То је штампарска погрешка кој* ће се као и све друге у томе записниву исправити у идућем броју. Има ли још ко шта да примвтв? (кема). Г. Ј. Днлбер. Ја бих предложно да ое у будуће на одборсвом записниву код сваког сшршеног рада и закључка одборсаог назначи: је ли нзвршен иди ннјв. (Прама се.) Бр. 23 Г. Председник. При избору лнца за оцењивањв ма теријала цоткрала се случајно погрешка тв су нека лнца изабрата, и ако су већ раније била нзабраиа а та су: за плагпо г. г. Мијајло Стевановић, Дина Русидес и Сима Тадић и за израћево одело г. Вадојв Витороваћ. На место ових општински суд предлаже за платно г. Јовава Алина, Благоја Спасића, Вукомана Мшетића Јована Рајиовића; а за израђено одело г. Марка Петроновића. Примате лн предложене? (Примамо). Оглашујем да су зхзабра/Егис 8а оцењивање материјала при управи војне одеће још за пзатно г. г. Јован Алин, Благоје Спаеић, Јован Рајковић, Вукоиан Милетић; за израђено одело г. Марко Петроиијевић. Бр. 24 Г. Председник. На дневном јс реду молба 12 дуванџија који су остади без зааимања те ових дана праређују бал у корист своју и своје снротне децв, па моле да им се опрости такса која се за бааове плаћа општ. каси за свротињу. По што се нико нвје јавио као противан, г. председник оглашава д« је одбор молноце ослободио од таксе за ову забаву. Бр. 25 Г. Председхжх. Ђура Јовановић пострадали трг. из Земуна, који је некада поклонио саборхој цркви 10 дук.