Beogradske opštinske novine

ВРОЈ10

7 БЕ0ГРАД7 ЕЕДЕЉА. 3 МАРТА 1837 ГОДЕНЕ.

ГОД. VI.

БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНСЕЕ Н0В1НЕ

ИЗЛАЗЕ НЕДЕЉНО ЈЕДАНП7Т НА ТАБАЕ7 ЦЕНА ЗА СРБИЈУ : НЛ ГОДИНУ 6 дин. НА НОЛА ГОДИНК 3 „ 8А ОТРАНЕ ЗЕМЉЕ НА ГОДИНУ . . 9 ДИН.

УРЕДНИШТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЉУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Цепа је огласпма 6 дин. пара од врсте. | Претплату ваља слати уаутницом на оиштинеки суд а све корееионденцпје на уредника. РУКОПИСИ НЕ ВРАЋ.АЈУ СЕ. НеплаЂена писма не примају се

СЛУЖБЕНИ ДЕО С Т Е Ч А Ј Одбор општине вароши Београда одлучио је на састанку 10 ог новембра прошле године: да се водоводи, канали и ооветлење вароши изврше путем концесије а под најповољнијим условима који се добију. Предајући ову одлуку ОдЈорајавности, Суд општине вар. Веограда по> зива све оне Фирме које би се поменутих послова, било појединих било укупних хтеле примити, да се са по> нудама обрате Суду до 10 марта ове године (по старом). Ближа обавештења на захтев даваће општински Суд. Из ееднице 11 нов 1886 г. Београд.

ПРОТОКОЛ ванредног састанка општинског одбора од 6 Новембра 1332.

Били предеелник г. М. М. Богићевић одборници и заменици г. г. Н. Ђорђевић, Др. М. В. Вујић, В. Дучић, С. Станковић, П. Матнћ, Ем. Штгјнлехнер, С. Јанковић, К. Петровић, Ј. Коетандиноввћ, М. Вељковић Н. Д. Кики, А. Ђ. Кумануди, Ј. Миловааовић и Ј. Дилбер. Бр. 235 Г. Председник. Истекао је рок службе члановима суда и кметовским помоћницима и једној половини одборвика за то нам ваља да сазовемо збор за избор нсвнх часника судских. На предлог К. Петровића решено; да се сазове скуа за избор часника суда 21-ог а за одборнике 23 ег тек. месеца. — Од стране општииског одбора да у бирачком оддору учествују г. г. Н. 3. Поповић,

М. Вељковић, А. Ђ. Кумануди, П. Матић, Ст. Добривојевић и Јоца СтеФановић. Бр. 236 Г. Председник. Комисија одређена за примање гаса од лиФеранта ре®ерише нам да се гас неможе месечно једном да нрима, што би га било тешко чувати у великим количинама; већ тражи да се одобри примање требовањем — по 3 канте од 157 литара. Према овоме одобрено је да лиФерант предаје гас на предложени начин. Бр. 237 Г. Председник. ЕснаФ телалски опет сејадада је за њих — телале — немогућно да изместе радње на селишту. А становиици дорћола подносе нам писмену изјаву одобрења да се телали тамо — у њихов крај смеете са радњама. Г. Е. Штајнлвхнер. Да дамо молбу на оцену глав. санитетској комисији. Г. Е. Петровић. Санинетска комисија је саветодавац поливи е. Оаа не стоји с општином у таквој вези да би ми могли слати на оцену ову молбу. При том ни смо ми ни предлагали ни одобравали да се телалнице изместе; од нас се само тражила оцена места, и ми смо га предложили Кад је полицијска власт нашла да оно не одговара цељи и одредила друго, престаје реч. Али ипак можемо да употребимо наш уплив код полиције те да она остане при оном месту, које смо јој ми предлагали. Слажући се с овим гледиштем, одбор је ОДЛУ т 1ИО : да се с обзиром на изјаву дорћолаца вамоли управа да телалима дозволи измештање на дорћолу, код ботаничке баште. Противан г. Ем. Штајнлехнер. Бр. 238 Г. Председник. Прошле седаице одложили сте за пунију решење по изјави г. Н. X. Поповића о тапијама, који тражи да му се издаду на парцеле њиве код новог гробља. На предлог г. К. Петровића, одбор је одобрио да се могу издати тапије г. Николи X. Поповићу, пензионару. Бр. 239 Г. Председник. У седницама својим од 24 и 26 ®ебруара пр. године одбор општински решио је: