Beogradske opštinske novine

115

чају да рок опет продужи: дакле, ако не мислите рок да продужите онда сам ја противан "(жагор). Г. Председник. Ја мислим да о томе не може бити говора да се рок продужи ; ствар је решена. Г. К. Црногорац. Питање је јасно и не можемо нити смемо да се враћамо по нова, јер то би значило гласати о нечем што нисмо појмили. Г. М. Крстиб. И ја сам гласао за предлог, али сам и сам разумео реч г. председника да ће се по том имати оделито да реши, хоће ли се одлагати рок за подношај ОФерата или не. Према томе противан сам предлогу. (Свршена је ствар) Г. Председник. Сад долази друго питање, да ли треба ове оФерте овде отворити, или за то изабрати комисију ? Ја држим да је прво неудесно. Биће потребно да се направи и протокол отварања истог, те да се оне упореде, па за то мислим, да би ваљало иеабрати комисију која би то свршила и одбору поднела ре®ерат. Г. Јсв. Барловац. Ја меслим да бирамо пет чланова и — предлажем: г. г. председника, Клидиса, Црногорца, Мих. Павловиђа, К. Петровића, Миј. Крстића. (Прима се) Г. Председник. Оглашујем да је одбор изабрао у комисију за отварање понуда: г. г. Клидиса, Црногорца, М. Павловића, К. Петровића, и Миј . Крстића са председнвком, који ће ове понуде отворити, протонол саставити и одбору ре®ерисати. Бр.49 Г. Прецседвик. Молим вас да решите још и једну молбу др. Милана Јовановић. који је хонорарни лекар у општини, а обратио се с молбом за стално лекарско место. Г. Јов. Барловац. Ако има место празио да се прими. Г. Председник. Разуме се да има; он већ врши хонорурно ту дужаост, а награда је иста која и сталном. (Прнма ее) Одбор је згвазгсио молбу г. Др. М. Јовановића да се прими у сталну службу опшгинску Бр. 50 одбор По прочитању акта изјављује да су: Танасије Кочановић надничар и Моша Мандили непозиати. Састанак закључен у 6 3 | 4 часова. 4*4 ОПШТИНСКЕ ВЕСТИ Вода за грађевине. Да би се олакшала набавка воде за грађевине, општивски је одбор одобрио, да се, на лични захтев приватних и пошто плате прописану таксу, може дозвољавати да за грађевинске цељи не морају пунити саке само на општинској пумии, већ на Дунаву и још једном месту на Сави.

Правила за ово заитање воде за грађевине послата су управи вароши на одобрење, а у једном од идућих бројева предаћемо ихјавности. По њима, сви она који носе воде за грађевине, морају иматв и црвено обојену бурад. Понуде. Добивене понуде за канализацију, водоводе и осветлење, према расписаноме стечају до 10-ог овог месеца, има да проучи и одбору даде мишљења из^брава комисија од г. г. одборника: Мијаила Павловића, Николе Ђорђевића ,Косте Петровића, Димитраја Миловановића, Стеве Добривојевића, Др. Мих. Вујвћа, Косте Црногорца, Др. Марка ЈГеке, Фердинанда Розелта, Др. Ђоке Димитријевића, Михаила Крстића инсп. , Манојла Клидиса, Стевана Јосифовића, и Милана Павловића ; а грађана вш одбора : 1. г. Др. Владана Ђорђевића, Димитрија Стојановића, Мих. Валтровића, Марка Стојановића, Јове Крсмановића, Јове Антуле, Едије Були, Милана Бранковића, Др. Лазе Лазаревића, Љубомира Клерића, Косте Алковића, Симе Лозанића, Александра Бугарског Мише Михајловића (начел.),Пере Велимировића, Авте Алексића, Ђока Ђорђевића нроФ. Мише Марковића, ; Владе Марковића, инџ .^Св. Ивачковића, Др. Лазе Пачуа и Јове Николића, општ. праиоза ступника. * Одборски стостанхт. Место у суботу 14-ог, држана је редовна седница општинског одбора у понедељак, 16-ог ов. мес.

НЕСЛУЖБЕНИ ДЕО ПИСМА ИВ РУСИЈЕ ™ (париском „Солеј"-зт-) Петроград 5|17 марта 1887. Полузванична штампа још једнако ћути о догађајнма од 13-ог марта. Већина публике, и у самом Петрограду још не зна шта се збило у претпрошлу недељу. Међу тим, гласови су неки о томе допрли до ушију и проста света, — до мужика. С друге стране, у трговачаим круговима најбесмисленвје вести, најневероватније басне, добиле су широ.ко поље. Једни веле, да је цар рањен; други, да се царица од страха и бола разболела. Има их, пајзад, који, без икаква основа тврде, да су заверу сковали Инглези или и софијски регенти. — У ствари је, пак. било онако како сам вам ја првога дана