Beogradske opštinske novine

382

г.) који еу осуђени због преступа, па овај доноси губитак грађанске чаети, за време док траје губитак права; д.) који се налаве у затвору или притвору судскоме, због злочинетва или преступа номенутог у тачци в.) и г.); ђ.) они, који еу судском пресудом осуђени да су злоупотребом своје власти, претњом, поклоном или обећањем поклона за себе или другога радили да за носланике или поверенике изабрани буду, или они, о којима седокаже да су свој глае продали — за време докле је пресуда одредила ж.) они, над којима је стециште отворено, до евршетка; з.) оии, који су под старатељетвом, и најзад ј.) они, којима последња тачка 48. члана устава бирање забрањује.

Сваки бирач може бити изабран за народнога посланика ако поред главних има још и ове услове: а.) да је навршио 30 година; б.) да плаћа годишње преко 30 динара у име нбпосредниж пореза и в.) да не епада у изузете 48-им члаиом уетава земаљског.

Гласање ће почети, чим се отвори изборна скупштина, дакле у 8 чаеова из јутра и трајати непрекидно до залаека еунца; а тада ће бирачки одбор, ма да сви бирачи нису дошли и гласали, по чл. 33-ем изборнога закона екупштинског, решити и оглаеити: да те из'орЕа скупштина свршена. Сваки бирач може еамо лично дати свој глае. — Азбучни епискови бирача изложени су на углед у канцеларијама иореског књиговодства оиштинеког надлештва, где се могу разгледати преко целога дана. По одлуци уиравне седнице суда општине вар. Београда од 8. Септембра 1887 год. АБр. 637 ПРЕДСЕДН.ИК ВЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ Живкз Карабиберови-ћ ДЕЛОВОЂ Спасо Х^џа-Растиб