Beogradske opštinske novine

вр ох е

У ВЕОГРАДУ ЧЕТВРТАК 11 ФЕБРУАРА 1888 ГОД.

год.^п

БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

излази недељно једанпут на табак7 Цена оа Србију': НА ГОДИНУ 6 дин. НА ПОЛА ГОДИНЕ 3 ДИН. :1А СТРАНЕ ЗЕМЉЕ НА ГОДИН!' . . 9 ДИН.

УРЕДНИШТВО и АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ 0ПШТИНОК0Г СУДА

Цена је огласима 6 дин. пара од врсте Преталату ваља слати уаутницом на оиштински суд а све коресаонденције на уредника РУКОИИСИ НЕ ВРАЂАЈУ СЕ Неггдаћена писма не прима.ју се.

ГРА1АНСТВУ ВАР. БЕОГРАДА

Указом Његовога Величанетва Краља Србије Милана Лрвог, од 11. ов. месеца, наређено је да ее Народна Скушнтина, изабрана за екупштинеку пе* риоду 1887., 1888. и 1889. годину раснуети, на оенову I одељка чл. 78. устава земаљског а по одредби носледњег оде.вка чл. 113. закона о пословноме реду екупштинском; и да се на дан 21. Фебруара т. г. изврше нови избори. Према томе и обзиром на 25. члан изборнога екуиштинског закона, Суд оиштине вар. Београда позива грађане ове вароши, да 21. Фебруара ове године дођу у општинску дворану на

ИЗБОРНУ СКУПШТИНУ

ради избора

два посланика за варош Београд

за трогодишњу (1887., 1888., 1841). годину) скупштинску периоду

Изборна скунштина отвориће се у 4 часова из јутра тачно, као што наређује 27. члан изборног закона. На изборној скуиштини за избор посланика, има право гласа сваки ерп еки грађачин, који је пунолетан и плаћа држави грађански данак на имање, рад или приход. — Грађанс; и данак сматра ее да плаћа онај, који ио закону о непосредноме порезу даје преко 15 динара на годину (чл. 46 устава, чл. 17. изборног скупштинског закона и чл. 95 зак. о непосредном иорезу). Они који су ослобођени од илаћања норезе, ниеу лишени права на бирање, ако им оно иначе припада. 11о гласу чл. 18-ог изборног закона скупштинског, не могу да бирају поеланике :