Beogradske opštinske novine

ВРОЈ 24

У БЕОГРАДУ У УТОРАК 20. ЈУНА 1889 ГОД.

т ОДИНА VIII

БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

ИЗЛАЗИ КЕЛЕЉЕО ЈЕДАНПУТ НА ТЛБДКУ Цена оа Србију: нд годину б дин. ЗА ИОЛА ГОДИПВ 3 ДИН. ЗА СТРАНЕ ЗВМЉК НА ГОДИНУ .... Р ДИИ.

УРЕДНИШТВО и АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Цена је огласима 6 дин. пара од врсте Чреталату ваља слати уаутнпцом на оиштинск и суд а све коресаодениије на уредника РУКОПИСИ НЕ ВРАЋАЈУ СЕ. Наплаћена писма не примају се.

БЕОГРАЂАНИ! ф — ; Тужној еветковнни коеовеке пететогодишњице, нридружен је и знаменити чин народне жеље и радоети: мироиомазање Његовог Величанства Краља Србије Адександра Нрвог, на дан 20, Јуна ове године. Миропомазање младога и милога Краља Србије у поноситој Неманићској Жичи, знамење је нове елаве и светлије будућности народа срнског. Како је престоница српска бивала увек готова да и видним знацима обележи радост евоју, кад год је томе имало места, иредставнигитво јавља да ће у част миропомазања Његовога Величанства, иоред иразновања и уобичајених свечаности биће у престоници 20. Јуна т. г. и вечерње осветлење ; умољавајући грађанство да и оно своје домове окити народним тробојкама а у вече их и осветли. По закључку ееднице од 12. о. м. АВр. 315.

За председника општине ЧлАН суда Милан Банкови*

Д еловођ СПАСО ХАЏИ РИСТИЋ.