Beogradske opštinske novine

ВРОЈ 24.

ГОД. Ш1.

ИЗЛАЗИ НЕДЕЛЛО ЈЕ14Н ПУТ ЦЕНА ЗА СРБИЈУ : на годину ва пола године

ва стране земље на годину

6 дин. 3 дин. 9 дин.

Цена је огласима 6 днн. пара од врсте Дретнлату ваља слати упутницом на општниски суд а све кореспонденције на уредника РУКОПИСИ НЕ ВРАЋАЈУ СЕ Ненлаћена писма не примају се.

Ч| '"Ш!"!!!!"!!! !"' """Ч Ц'"М1 к 13ЈУ г ,,„||1„Н1М1|С

„<||(|ц|11

ГРАЂАНСТВУ ВАР. БЕОГРАДА

На збору грађана вар. Веограда, који је држан 29. ов мес., није дошло оноднко гласача, колико се чланом 13. зак. о оиштинама захтева, на да радња зборска може бити нуноважна. Према томв Суд ошнтине вар. Београда, на основу наређења у номенутоме члану зак. о оиштинама, нозива грађане београдске на ДРУГИ ОПШТИНСКИ ЗБОР ј ^ оји Ј\е се ради решења истога питања дрдати У НЕДШ 3. ЈШ 1890. И на овоме Збору Грађанн ће гласати да ли одобравају или не одобравају: 1.) Да се оиштина београдска за грађеЕБе зграда за основне школе, за грађење водовода, кеа, клаиице и канализације, за суделовање у грађењу антрпоа и за грађење модерне калдрме, задужи са 10,000.000 динара еФективних. 2.) Услови зајма да буду ови: а.) интерес и отплата на еФективни капитал не смеју бити већи но што Је то одобрено законом о варошкој трошарини у Веограду од 13. јуна 1884 год. који у своме 3 ћем члану каже: „но услови овога зајма не могу бити тежи него што су код управе Фондова б) Да рок отплате несме бити краћи од нити дужи од 50 година.

Збор ће почети у 8 часова из јутра а бирачи могу долазити на изборно место до 6 час. у вече, у које време престаје даље пуштање гласача на Збор.

Сваки грађанин, који жели уверити се јели у азбучни списак уведен, може то учинити до дана збора. — Спискови гласача за све квартове изложени су у благајном оделењу општинскога Суда.

Гласање ће се вршити по одељцима варошким и то у овим зградама : а) за кварт варошки — у основној школи код саборне цркве (дубровачка улица) : б) за кварт теразијски — у теразијској м. школи (улица два јаблана); в) за кварт дорАолски — у основној мушкој школи (душанова улица) : г) за кварт савамалски — у основ. муш. школи (савска улица преко пута кварта): д) за кварт аалилулски — у основној мушкој школи (школска улица) и ђ) за кварт врачарски — у основној мушкој школи (пријепољска улица спроћу војне болнице)

Бирачки одбори остају исти, који су били и на првоме збору, 29 ов. месеца. < длука, која се донесе на овоме другом збору огласиће се за пуноважну ма колико гласача буде на збор дошло, према четвртом ставу тачке в.) члана 13. зак. о општинама. Од стране Суда општине вар. Београда 30. Маја 1890. АБр. 887.