Beogradske opštinske novine

БРОЈ 39

ГОД. ТШ.

23.13.3:: нзлгљнс јјлан пут

Дена је огласима 6 дин. пара од врсте

ЦЕНА ;јд СН1;И,)У : на годин V . .

б

дин.

Уторак. 11. Септемора 1890.

Претнлату ваља слати упутницом на општниски суд а све кореспонденције на уредника

за пола године . . за страно зел1.ве на годипу ....

3 9

дин. дин.

РУКОПИСИ НЕ ВРАЋАЈУ СЕ ИснлаКепа писма ио прнмају се. Н 1 ' """1||1"1||1»|ј|1' »чгг »»»ЧГЧИ!« #'Ч «аквав» ♦ « .■■■■ ■ » • <И1ши> « « —» « « «авшпв» « « мч>т « « « « омш *

ВОЈНЕ НАРЕДВЕ I. Сходио решењу Господина Министра војног ЕБ. 71. 72 и 73 од 27-мог прошлог меседа, сви резервисти а тако и стока брдског артиљеријског пука и допупске брдске батерије , траиспортоваће се од Београда до Крагујевца жељезницом. На осиову тога решења, резервисти имају доћи и стока бити доведена 23. тек. месеца на конав, а 24. тек. месеца у 8 сати нре подне морају бити у горњем граду, ради презива, прегдеда коња и ирибора. Овим се допуњује оглас ове команде од 28. прошлог месеца Бр. 5933. Из канцаларије УП. пуковске окружае команде,7. Септембра 1890 год. у Веограду.

IX. Сходно решењу Господина Миеистра војног ЕБр. 71, 72 и 73 од 27. ирошлог месеца, резервисти коњичке бригаде сталног кадра имају се преиети из Београда до Ћуирије жељезиицом , — на на основу тога претписа резервисти коњичке бригаде сталног кадра имају неизоставно доћи 21. тек. месеца у 8 сати пре иодне у доњи град ради прозива и смотре над коњима, прибором и комором. Из канделарије седме нуковске окружне команде 7. Септембра 1890. год. 1X1. 11о решешу Госаодина Министра војног од 6. прошлог месеца ФЂБр. 393 п претпису команданта дунавсие дивиз. об.тсти од 16. пр. мес. Бр. 401, познвају се . 1-во. Сви обвезници дунавског артпљернјског пука редовне војске по Формацнји сч резервним ОФицирима, пописатом стоком за артиљеријске возове, са припадајућом комором. 2-го. Сви опи обвезници брдског артиљеријског нука са понисатом теглећом н товарном стоком и комором, тако да опи први дсђу 25. Септембра ове годинз на конак у Београд, у сасгав дунавског ар^пљернјског п} 7 ка, а свп други ИСГОГ дана 25. Септембра У Крушевац у састав брдског артпљеријског нука, заједио са резервиим ОФицирима. Осим тога, иозивају се да у гореодређепо време дођу. 3-ће. Сви обвезници и иописана стока допунске нољоке батерије такође у Београду а они обвезници са поиисаиом допунске батерије брдске у Крушевац. Брдска муниоциона колоиа пе позива се. Ови ће осгати нн вежбагву у својим активним једшшцама до 5. Октобра закл.учно, осим оних из допунске пољске и брдскс батерије, који ће се ио уређењу н прозиву распустити кућама. Соиственици стоке под бр. 2 и 3 само брдског артиљеријског пука имају довести своју стоку, јахаће коње са прибором проппсним, и товарпе са самаром 19. Септембра ове год. рано

изјутра у горњи град, где ће се стока оценптп и 20. истог у Крушевац упутити. Соиетвеници стоке под бр. 1, имају довеоти стоку 24. Септембра такође у горњи град. гди ће се прегледати и упутитп команданту дунавског артиљеријског пука у Београд. Јахаћи коњи имају бити еа нрописним прибором, а товарни са самаром. Обвезници који стоку дају, а ослобођени су од личног служења, дужнисусвоју стоку личио да приведу окружној командп овде у Београду која ће је прегледати и оценити да лн је снособна за намењену цељ, и тек тада одре1>еном обоезнику на руковањо нредати. Сопственици стоке дужни су водити трошлк за своју стоку до места гди ће се вршити вежбање и повратак у окружну команду, гди ће сопствепик по свршеном вежбању исту од команде натраг примити. Од овог позива нико од обвезника (сем болесни*) изостати несме, јор им се никакови изговор за оправдање примитн неће, но ће сваки најстрожије за неоправдан изостанак кажнен бити, — болеснн поднеће благовремено за оправдање лекарску Јверу потврђену од стране онштинског Суда. Резервисти пољске артиљерије имају нредстати 25-тог, а ! брдске 24-тог изјутра , како би се ови последњи могли идућег дана жељезницом упутити за Крушевац, Обвезници понеће собом : храну или трошак до места вежбања и повратак, торбу 3 1 хлеб, преобуку, суд за воду, кашику, нож, ситнице, опанке, поњаву или ћебе. Од управе вароши Београда 3. Септембра 1890, године Бр. 12.085. у Београду.

Т\г На основу претписа команданта дунавске дивиз. областп од 27. прошлог месеца Бр 5452 а у смислу расписа Господипа министра појеног од 16. Јула тек. год. ФЂБр. 3738; сви оовезници коњаиици редовне и пародце војске који су сиротнога сгања, приликом иоласка на ово-годишњу вежбу , нмају понети са собом уверење од огнптинске власти да су заиста сиротног стања и да су јахаће коње иримили или не прими.м од својих општпна, како би се могло надлежно постуцитп на сирам криваца, било оиштине која није дала за сиромашне коњанике (обвезнпке) коње, — или обвезници коњаницп доорог стања који на вежбу са својим јахаћим коњима не буду дошли. Ово важи за све коњанике реЈервисте , бригадне п диинзијске коп.ице свнју позива. 0д управе вароши Београда 3. Септембра 1890. године, Бр. 12.018. у Београду.

ВО.ЈНА МС 11РАВ КА Оовезници допунског оатаљона редовне во.јске са нрипадајућом комором као и прекобројни , имају доћн 5 п 6. Октобра на конак у логор испод „Бањице" , а не као што је јављено у Бр. 185. »Српских Новина«. Што се овим исправља. Бр. 6150. Из канцеларије седме пуковске окружне к> манде. 4. Септем&ра 1890. године у Београду.